Україна перемогла Польщу з рахунком 1:0

11.10.2013 20:08 Спорт
sport.bigmir.net sport.bigmir.net

Збірна України з футболу ще на один крок наблизилася до своєї головної мети - виходу до фінальної частини чемпіонату світу, який у наступному році пройде в Бразилії.

У Харкові на переповненому стадіоні ОСК «Металіст» підопічні Михайла Фоменка мінімально обіграли національну збірну Польщі.

Поєдинок очікувано викликав підвищений інтерес у вболівальників «синьо-жовтої» команди, які приїхали в Першу столицю з усіх куточків країни і під зав'язку забили трибуни головного харківського спорткомплексу.

Перший тайм активніше розпочали господарі поля. Вже на п'ятій хвилині рахунок на рідному для себе стадіоні міг відкрити Едмар. Але м'яч після дальнього удару хавбека «Металіста» пролетів трохи вище гостьових воріт. Ще через кілька хвилин також над поперечиною круглий «снаряд» просвистів після удару головою Андрія Ярмоленка.

Втім, зарядженість українців на боротьбу не завжди була їх союзником. Так, на початку гри господарі отримали дві необов'язкові жовті картки, якими арбітр нагородив Тараса Степаненка та Едмара.

Футболісти польської збірної, яким теж була необхідна в Харкові лише перемога, також шукали щастя біля чужих воріт. І на 27-й хвилині гості були дуже близькі до успіху. Після розіграшу кутового по воротах українців прицільно бив Роберт Левандовський. Воротар «синьо-жовтих» Андрій Пятов до м'яча вже не встигав, але на шляху шкіряної сфери став Євген Коноплянка, який грудьми виніс м'яч практично з лінії воріт.

Через хвилину українці змогли відповісти перспективним ударом В'ячеслава Шевчука, якому трішки не вистачило точності, щоб поцілити в дальню «дев'ятку».

В останні п'ятнадцять хвилин першого тайму суперники дещо зменшили швидкості й, обмінявшись ще кількома неточними ударами з дальніх дистанцій, пішли на перерву з нулями на табло.

Ледь розпочався другий тайм, як уболівальники на трибунах ОСК «Металіст» почали все частіше скандувати ім'я Марко Девіча, якому Михайло Фоменко знову не знайшов місце в основному складі. Й на 61-й хвилині улюбленець харківської публіки нарешті вийшов на поле замість Романа Зозулі, гра у якого в цей день відверто не пішла.

З появою Девіча українці помітно додали в атакуючих діях і вже на 64-й хвилині вийшли вперед. Після навісу з лівого флангу від Коноплянки до м'яча не зміг дотягнуться захисник гостей Гжегож Войтковяк і Ярмоленко залишився тет-а-тет з голкіпером поляків Артуром Боруцом. Миттєво оцінивши ситуацію, форвард «Динамо» обробив м'яч і другим дотиком холоднокровно пробив у дальній кут - 1:0!

Опинившись на краю прірви, футболісти польської збірної побігли рятувати матч, істотно збільшивши тиск на українські ворота. На 75-й хвилині чергову можливість записати своє ім'я на табло харківського стадіону отримав Роберт Левандовський. Проте після флангового навісу лідер польської команди з дуже вигідної позиції запустив м'яч у «молоко». Ще через кілька хвилин господарів пробачив уже Славомір Пешко, який з близької відстані пробив впритул з ближньою штангою.

На щастя, після таких тривожних дзвіночків, українці надалі змогли відсунути гру від своїх воріт та зберегти такий потрібний і приємний для себе переможний результат.

1:0 - важлива і можливо ключова перемога нашої команди на шляху до Мундіалю-2014.

У турнірній таблиці відбіркової групи «Н» підопічні Михайла Фоменка залишилися на другому місці, маючи в своєму активі 18 очок. Очолює групу англійська збірна, яка набрала на один бал більше.

Втім, перед заключним туром групового етапу наша команда ще зберігає шанси напряму пробитися у фінальну частину ЧС-2014. Для цього «синьо-жовтим» потрібно у вівторок обіграти на виїзді збірну Сан-Марино та сподіватися на осічку англійців в матчі з поляками.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта