Українець приклав руку до історичної футбольної події

19.05.2016 08:20 Спорт
Фото: facebook.com Фото: facebook.com
"Севілья" Євгена Коноплянки стала першою командою з 1976 року, яка виграла три єврокубки поспіль.

"Севілья" українського вінгера здобула вольову перемогу у фіналі Ліги Європи над “Ліверпулем”. Андалусійці активно почали зустріч, проте ближче до середини тайму англійці вирівняли гру і на 35-й хвилині вийшли вперед. Даніелю Старріджу вдався ефектний удар "шведкою", який став важким завданням для кіпера іспанців. Англійцям вдалося до перерви подвоїти перевагу, але гол Ловрена арбітр зустрічі скасував через офсайд.

Думалося, що “Ліверпуль”, який активізувався у другій половині тайму, зуміє після антракту довести справу до логічного завершення, але Унаї Емері і компанія були проти цього. Не встигла хвилинна стрілка після відновлення гри зробити й один повний оберт, як рахунок був рівний. Відзначився Гамейро. Цей гол з роздягальні деморалізував англійців, які в другому таймі так і не змогли отямитися. А іспанці відзначилися ще двічі і підняли третій поспіль кубок Ліги Європи над своєю головою.

ФУТБОЛЬНЕ ПОЛЕ ЯК РИНГ: ВІД ПОГОРІЛОГО ДО ЗІДАНА (ВІДЕО)

Таким чином, ця перемога дозволила “Севільї” стати першим клубом в історії ЛЄ/Кубка УЄФА, який вигравав турнір три роки поспіль. І ще іспанський колектив став першою командою після мюнхенської “Баварії” зразка 1974-1976 років, яка виграла три єврокубки поспіль.

Щодо участі Євгена Коноплянки у фінальному матчі, то на полі він так і не з'явився. Але, незважаючи на це, українець віддав багато сил у попередніх матчах для досягнення цієї мети.


Савелій Мякушко

Автор: Администратор сайта