Юніори Харківщини стали призерами етапу Кубка Європи з ковзанярського спорту

16.12.2021 13:15 Спорт
Юні ковзанярі з Харківщини стали одноосібними переможцями та призерами етапу європейського Кубку з шорт-треку, який пройшов напередодні в словенському місті Целє, котре люб'язно зустріло спортсменів-юніорів з усього континенту.

Як повідомляє сайт спортивних новин Мета.юа, змагання пройшли у відповідності до регламенту, глядачі та вболівальники були відсутні, враховуючи коронавірусну загрозу, але юні атлети показали відмінні результати і без підтримки, особливо відзначилися представники нашої країни з Харківщини, вони були, просто, неперевершені, в результаті посіли чемпіонські та призові місця.

Тріумф юних спортсменів з Харкова, подробиці цих переможних виступів

Факт відсутності вболівальників зрівняв шанси учасників, наші атлети цим вірно скористались. Чемпіоном в загальному заліку (забіги на 500, 1000, 1500 метрів) серед групи Сеньйорів легко та невимушено, навіть отримавши штраф за перешкоджання рухові супротивника, став сімнадцятилітній Бергін Даниїл. Окрім цього, цей же вихованець тренера Сивака Віталія, став переможцем в загальному заліку посеред юніорів групи В. А от віцечемпіоном змагань стала Соловйова Ліза, котра виступала в групі юніорів, вікової категорії Е. Вона перемогла на дистанції 500 метрів, стала другою на 222 м та третьою на відстані в 333 метри. Бронзову нагороду в загальному заліку, серед дівчат-юніорів групи Е, змогла вибороти Моісеєва Катя, вона впевнено перемогла на дистанції в 333 м, а на відстані в 500 метрів стала другою. Катя Соловйова стала першою на дистанції в півкілометра серед юніорів групи D, потім посіла четверте почесне місце в забігу на 777 метрів, а в підсумку, теж, отримала срібло змагань.

Плани на майбутнє

Юні харківські переможці Кубку Європи не мають намірів спочивати на лаврах, тренуватись, тренуватись і ще тренуватись, адже попереду нові спортивні змагання, серед яких і чемпіонати нашої країни та світу. А понижувати свій рейтинг не годиться, тож потрібно тримати себе в потрібній бойовій формі.

Джерело: https://meta.ua/uk/sport