Від зміни зачіски до з’їдання щура. Найгучніші обіцянки в футболі (фото)

26.08.2017 13:25 Спорт
Фото: eurosport.ru Фото: eurosport.ru
Спорт взагалі і футбол зокрема – штука азартна. І часом у запалі не тільки вболівальники, але й безпосередньо гравці, тренери дають чудернацькі обіцянки. «СК» зібрав найцікавіші парі зі світу футболу.

Ненатуральний блондин

Мабуть, найбільш резонансну і масову обіцянку дали й виконали футболісти збірної Румунії на ЧС-1998. У разі виходу в 1/8 фіналу Георге Хаджі, Дан Петреску і компанія пообіцяли пофарбуватися в блондинів. Сказано – зроблено. Підопічні Ангела Йорданеску оформили вихід у плей-оф після перемоги над Англією в другому турі, і на заключний матч групового раунду вийшли десять блондинів і непофарбований Богдан Стеля. Він не зміг виконати обіцянку з поважної причини – через повну відсутність волосся на голові.

Фото: sanspo.com

Казали, що в разі виходу в чвертьфінал румуни обіцяли пофарбувати волосся в кольори національного прапора, але їх обіграла збірна Хорватії й позбавила нас цього видовища.

Великий і скандальний аргентинський футболіст Дієго Марадона на дрібниці не розмінювався. Перед чемпіонатом світу 2010 року латиноамериканець, який займав пост головного тренера збірної Аргентини, заявив, що в разі перемоги на мундіалі голим пробіжить навколо Обеліска – пам’ятника, що стоїть у центрі аргентинської столиці – Буенос-Айреса. Ніхто не сумнівався, що «містер Божа Рука» це обов’язково зробить. Однак виграти турнір аргентинцям не вдалося.

Прокотився на лижах голяка

Те, чого не зробив Марадона, виконав іспанський співак Енріке Іглесіас. На тому ж чемпіонаті світу 2010 року поп-кумир пообіцяв у разі перемоги збірної Іспанії голим покататися на водних лижах. Співвітчизники виграли бажаний трофей, і буквально за кілька хвилин до будинку Енріке ломилися журналісти.

– Зроблю, але пізніше, – говорив співак.

Треба віддати належне іспанцеві: правило «мужик сказав – мужик зробив» він виконав. Незабаром в Інтернеті з’явилося відео, на якому Іглесіас в чому мати народила катався на водних лижах на славу іспанського футболу. Щоправда, Енріке виконав це під покровом ночі, але тут все по-чесному – час доби в обіцянці і не обумовлювався.

Ще один приклад справжньої чоловічої поведінки показав аргентинець Хуан Рікельме. У 2010 році він пропустив більшу частину сезону через травми. Коли хтось із журналістів запитав у півзахисника, чи справедливо він отримує найбільшу зарплату в «Бока Хуніорс», практично не виходячи на поле, той миттєво обіцяв віддати все до останнього песо на добру справу. Саме так все і вийшло – Рікельме витратив свою зарплату на ремонт домашньої арени «Бока Хуніорс», «Ла Бомбонера».

Ексцентричний президент «Монпельє» Луї Ніколлен у 2012 році заявив, що заради перемоги своєї команди в чемпіонаті Франції готовий пожертвувати головою! Ну, не всією головою, а нормальною зачіскою на ній. Ніколлен обіцяв пофарбувати волосся в оранжево-сині кольори клубу в тому разі, якщо «Монпельє» вдало завершить сезон. Тоді до фінішу чемпіонату залишалося кілька турів, «паладіни» йшли в лідерах – тож обіцянка давалася не на порожньому місці. У результаті жителі півдня дійсно сенсаційно виграли Лігу 1, а Ніколлен постав перед публікою в досить клоунському вигляді.

Колишній захисник «Марселя» і збірної Франції Ерік Ді Меко у 2012 році заявив, що перехід Сесара Аспілікуети з «Марселя» в «Челсі» ніяк не позначиться на шансах захисника зіграти за збірну Іспанії. Більш того, Ді Меко пообіцяв публічно з’їсти щура, якщо Аспілікуета хоча б один раз вийде у складі «Червоної фурії».

На жаль для експерта, захисник дебютував у збірній менш ніж через рік. Ді Меко не став відмовлятися, а взяв і з’їв смаженого щура в прямому ефірі радіостанції.

На чемпіонаті Європи – 2012 на жертви був готовий колишній форвард «Металіста» та збірної України Марко Девіч. У вирішальному поєдинку проти команди Англії для виходу в чвертьфінал українцям потрібна була тільки перемога, і Девіч пообіцяв у її випадку не голитися півроку. Однак побачити нападника з бородою завадили англійці та арбітр, який скасував чистий гол Марко.

Італією велосипедом

По ходу позаминулого сезону колишній гравець збірної Англії, а нині експерт на одному з британських каналів Гарі Лінекер неодноразово заявляв, що «Лестер» у жодному разі не зможе виграти Прем’єр-лігу і, врешті-решт, пообіцяв провести перший ефір нового сезону в нижній білизні, якщо команда Клаудіо Раньєрі зуміє взяти «золото». Сенсація сталася, Гарі стримав слово і дійсно з’явився в студії в самих трусах. Начебто історія вичерпала себе, але потім Лінекер підняв ставки: у тому випадку, якщо «Лестер» виграє чемпіонство вдруге поспіль, експерт обіцяє з’явитися в ефірі абсолютно голим, стоячи на голові, а його колеги – Алан Ширер і Іан Райт – повинні будуть бити його палицями. Але до цього не дійшло, бо перемогу здобула «Челсі»

Фото: eurosport.ru

Одну зі свіжих обіцянок дотримав тренер італійського «Кротоне». Ще у квітні цього року, коли у «Кротоне», здавалося, не було шансів залишити зону вильоту, тренер «акул» Давида Нікола пообіцяв, що якщо станеться диво і його команда залишиться в Серії А, він проїде всю Італію з півдня на північ на велосипеді.

Фото: fc-metalist.com

Нікола стримав слово, подолавши близько 1300 кілометрів від Кротоне до Турина. Разом з ним дистанцію проїхали його шурин, племінник і один з працівників клубу. А присвятив цей велопробіг Нікола пам’яті свого сина, який кілька років тому загинув, потрапивши на велосипеді під автомобіль.

Тату на інтимному місці

Також люблять футболісти битися об заклад з уболівальниками. У минулому сезоні англійський нападник «Сток Сіті» Пітер Крауч після матчу 38-го туру Прем’єр-ліги з «Саутгемптоном» подарував свою футболку вболівальнику, який прийшов на гру в плавках і в масці для пірнання.

Перед матчем уболівальник «Сток Сіті» Тайрон Сідлі написав Краучу в соціальній мережі і запитав, чи готовий гравець подарувати йому футболку, якщо він прийде на матч у нижній білизні, на що отримав ствердну відповідь. Згодом півзахисник «гончарів» Чарлі Адам пообіцяв Сідлі і свою футболку, якщо він одягне на гру акваланг. У підсумку після матчу уболівальник отримав дві футболки – від Крауча і Адама.

Фото: inoprosport.ru

Ще один англієць, уболівальник лондонського «Арсеналу», теж слів на вітер не кидає. Цього літа один з фанатів «канонірів» у соцмережі Твіттер пообіцяв набити на своєму тілі татуювання з Александром Ляказеттом в разі, якщо той перейде в лондонський клуб.

Перехід відбувся – «каноніри» підписали форварда, встановивши при цьому клубний трансферний рекорд.

На жаль для фаната, Інтернет нічого не забуває. І того ж дня «Арсенал» поспішив нагадати фанату про його обіцянку.

Домовленість довелося виконувати. Зробивши татуювання на сідниці, шанувальник виклав фотографії у Твіттері, от тільки радісних відгуків не отримав. Його читачі зійшлися на думці, що Ляказетт більше нагадує іншого футболіста – колишнього гравця збірної Англії Даррена Бента, який нині виступає за «Дербі Каунті».

Александр, у свою чергу, захотів особисто зустрітися з фанатом, який зробив татуювання, і висловив бажання подарувати йому свою футболку.

Савелій Мякушко

 

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта