Харківський «Металіст 1925» підписав одного з кращих форвардів Першої ліги

20.02.2020 17:00 Спорт
Фото: pfl.ua Фото: pfl.ua
Роберт Гегедош повертається до Харкова.

Вчора, 19 лютого, ФК «Металіст 1925» підписав контракт з двома новачками – 26-річним нападником Робертом Гегедошем та 25-річним півзахисником Максимом Банасевичем.

Роберт Гегедош народився в Ужгороді. Першим професійним клубом форварда стала ужгородська «Говерла», за дублюючий склад якої провів 12 матчів (1 гол), після чого Роберт став гравцем харківського «Металіста». За молодіжну команду «жовто-синіх» він зіграв у 34 матчах, в яких відзначився трьома точними ударами, та дебютував за основу «Металіста» у матчі Кубка України проти «Берегвідейку». Не пробившись до основи харків'ян, перейшов до «Кременя», після якого повернувся на Закарпаття, де грав за молодіжку «Говерли» та обласні команди «Метеор» та «Поляна». Має невеликий досвід гри за словацький «Славой». Після закордонної мандрівки повернувся додому та грав за ФК «Ужгород» (28 матчів, 28 голів), а з початку 2017 року захищав кольори «Минаю». В цьому сезоні Роберт входить у ТОП-5 кращих форвардів Першої ліги, забивши 9 м’ячів. У найкращого «снайпера» Ніки Січінави з «Інгульця» на чотири голи більше.

Роберт виступатиме за харків’ян під 88-м номером.

Максим Банасевич народився у Києві.  На професійному рівні грав за київську «Оболонь-2», чернігівську «Десну», ковалівський «Колос» та «Рух». У складі останнього восени 2019 року провів сім поєдинків. Свого часу викликався до збірних України U-17 (3 матчі, 2 голи), U-19 (10 матчів, 1 гол), U-20 та U-21 (по одній грі).

Основна позиція – фланговий півзахисник. У «Металісті 1925» гравець взяв 95-й номер.

Читайте також: Як розпочався зимовий чемпіонат Харківської області з футболу