Боксер Олександр Гвоздик став Послом Доброї волі. ФОТО

26.04.2019 16:55 Спорт
Фото: Борис Бреславець Фото: Борис Бреславець
26 квітня чемпіон світу з боксу у напівважкій вазі за версією WBC Олександр Гвоздик отримав ще один статус — Посла Доброї волі Товариства Червоного Хреста України.

Олександр Гвоздик отримав відповідне посвідчення і членство в організації Червоного Хреста України.

 — Для мене це велика честь і неймовірна довіра до мене. Я докладу усіх зусиль, щоб донести до людей необхідність благодійної допомоги, тому що одна людина у полі не воїн, якщо до цієї роботи підключиться кожен, хто має таку можливість допомогти нужденним, ми досягнемо глобальних цілей Червоного Хреста, — сказав чемпіон.

 Він також повідомив, що має намір також створити власний благодійний фонд, який допомагатиме нужденним. 


Символом Посла Доброї волі Червоного Хреста 2019—2024 (посол обирається на п'ять років. — Ред.) став пояс чемпіона, який висить на цвяхові.  

Генеральний директор Червоного Хреста України Лілія Білоус повідомила, що за роки незалежності України це вперше, коли організація обрала на такому національному та міжнародному рівні посла.

 — Посол Доброї волі — це відома людина, яка є небайдужою до тих проблем, які є сьогодні у світі і нашій країні, це людина, яка розуміє ті потреби, які мають найбільш вразливі верстви населення, яким Червоний Хрест надає допомогу по всій країні. Наше спільне завдання буде саме несення у суспільство гуманітарних цінностей співчуття і допомоги і здоров'я, — сказала Лілія Білоус. 

 Організація Червоного Хреста підписала зі спортсменом Меморандум про співпрацю, який передбачає взаємодію у сфері гуманітарної діяльності, створення позитивного іміджу на національному та міжнародному рівні, а також популяризацію здорового способу життя серед населення України. 

Читайте також: Харківські хокеїсти зіграють на чемпіонаті світу