Харків'янин, який грає за «Динамо», потрапив у допінговий скандал

26.02.2020 11:45 Спорт
Фото: dynamo.kiev.ua Фото: dynamo.kiev.ua
Форварда збірної України відсторонили від футболу.

Наприкінці минулого року уродженець Харкова, форвард київського «Динамо» і збірної України Артем Бєсєдін потрапив у серйозні неприємності. Після матчу Ліги Європи «Мальме» — «Динамо», який відбувся 29 листопада, Артем Бєсєдін не пройшов допінг-тест і був відсторонений від футболу. Це стало відомо 19 грудня, а УЄФА почав розслідування щодо цієї події.

За клопотанням самого Артема Бєсєдіна справа розглядалася одразу в Апеляційному органі УЄФА за пришвидшеною процедурою без попереднього розгляду Контрольним, етичним та дисциплінарним органом УЄФА. А вчора, 25 лютого, Союз європейських футбольних асоціацій ухвалив рішення щодо порушення правил антидопінгової політики Артемом Бєсєдіним.

Читайте також: Зимова першість Харківщини з футболу: зміївчани підсилилися півфіналістом Кубка України

Як повідомляє прес-служба київського Динамо, УЄФА відсторонив 23-річного форварда на один рік від усіх змагань. У заяві столичної команди йдеться, що термін дискваліфікації, порівняно зі стандартним для подібних справ, є незначним з огляду на те, що в діях футболіста не було суттєвої провини. Дискваліфікація починає свій відлік з 19 грудня 2019 року.

Чи будуть кияни оскаржувати цю дискваліфікацію в Спортивному арбітражному суді, поки невідомо. Рішення з цього приводу буде прийнято після ознайомлення київського клубу з повним текстом документа.