Харків'янка не потрапила на зимову Олімпіаду через прикрий казус

13.02.2018 13:55 Спорт
Фото: biathlon.com.ua Фото: biathlon.com.ua
Наразі в самому розпалі зимова Олімпіада, яка проходить в Пхьончхані, Південна Корея.

На цих іграх честь збірної України відстоюють 33 спортсмени, з яких двоє харків'ян у фігурному катанні — Максим Нікітін та Олександра Назарова. Втім представників Першої столиці на Олімпіаді повинно було бути в два рази більше.

Однією з учасниць могла стати біатлоністка Ольга Абрамова, на якій, за словами директора Українського Східного Центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту Юрія Щеголькова, негативно відбилися сильні навантаження під час підготовки.

— У Ольги був дуже вдалий 2015 рік. Вона двічі ставала чемпіонкою світу з літнього біатлону і потрапляла в десятку на ЧС з біатлону в Фінляндії, — говорить Юрій Щегольков. — У нашої збірної була дуже складна підготовка, яка проходила під керівництвом старшого тренера, словенця Уроша Велепца. Я протягом цього часу постійно спілкувався з Ольгою, і, можна сказати, вона не витримала швидкісно-силових навантажень, через що і не потрапила на змагання.

А ось інша харків'янка Катя Сердюк, яка повинна була представляти Україну в лижних гонках, не поїхала в Пхьончхан через досить прикре рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

— Катя в січні минулого року стала мамою. Зважаючи на це, їй важко було приступити до підготовки, але вона змогла її пройти і повинна була їхати в Південну Корею, однак стався прикрий казус. В останній момент МОК вирішив урізати чотири наші квоти до двох, віддавши їх країнам, що розвиваються. І в підсумку, через це Катя теж залишилася поза Олімпіадою, — сказав Юрій Щегольков

Нагадаємо, наша харківська пара — Максим Нікітін та Олександра Назарова — виступатиме на Олімпіаді 19-20 лютого.

Читайте також: Харківськи лижники вибороли сім золотих медалей на Кубку світу

Савелій Мякушко