Як ФК «Метал» планує стати головним клубом Харківської області

17.08.2020 15:03 Спорт
Фото: football24.ua Фото: football24.ua
Новачок другої ліги все ще чекає на підтвердження реєстрації на професійному рівні. Однак команда активно формується і хоче запросити сильних футболістів, щоб швидше дістатися Прем’єр-ліги.

Колишній динамівець у керівництві, колишній гравець «Шахтаря» — тренер

Як це часто буває з новачками, футбольні клуби складають грандіозні плани на майбутнє. От і ФК «Метал» не хоче просто існувати і грати у футбол, а націлюється на самий верх. Букмекерські контори вже приймають ставки на той рік, коли «Метал» уперше потрапить у Прем’єр-лігу. Давайте розповімо про устрій цього нового клубу.

Керуватиме командою віце-президент київського «Динамо» Євген Красніков. Він став кінцевим бенефіціаром нового харківського клубу, зареєструвавши його ще восени 2019 року. За даними ЗМІ, статутний фонд «Металу» становить двісті п’ятдесят тисяч гривень. Ці гроші вніс Красніков, якому й належать сто відсотків прав у новому клубі. Відзначимо, що до роботи в київському «Динамо» Красніков керував Харківською обласною федерацією футболу, а також консультував «Дніпро».
А до цього він був спортивним директором харківського «Металіста».

«Метал» хоче базуватися в місті Зміїв Харківської області. Домашні матчі проходитимуть на місцевій арені «Авангард». Керівництво «Металу» домовилося про те, що колишня зірка «Шахтаря» Олександр Кучер стане граючим головним тренером харківського клубу. Разом з ним у тренерському штабі «Металу» працюватимуть Юрій Ушмаєв, Олександр Призетко, а також колишній воротар московського «Спартака» Андрій Дикань.

«Метал» робитиме ставку на вихованців харківського футболу. З відомих гравців у складі харківського клубу гратимуть захисник Олександр Жданов, а також експівзахисник молодіжної збірної України Сергій Пилипчук. Сам Кучер навесні оголосив про завершення професійної кар’єри, коли покинув «Карпати». Новий тренер «Металу» відомий своїми перемогами у складі «Шахтаря» — він є семиразовим чемпіоном країни, п’ятикратним володарем Кубка України, а у 2009 році завоював Кубок УЄФА. Також в активі Кучера — п’ятдесят сім матчів у складі збірної України і два чемпіонати Європи.

Переманюють працівників з «Металіста»

Харківський «Металіст» улітку може втратити деяких працівників, яких запросили на роботу в «Метал». Керівництво нового клубу заявило, що буде на дев’яносто відсотків складатися з менеджменту «Металіста».

Також уже відомо, що перед «Металом» буде поставлено максимальні цілі. Клуб хоче розвивати футбол у регіоні і збирається відкрити власну дитячу академію. У планах керівництва клубу — створити школу, в якій змогли б займатися близько тисячі дітей.

При цьому харківський клуб уже веде переговори з деякими футболістами з Прем’єр-ліги, які змогли б підсилити «Метал». Планується підписати новачків з Бразилії та Аргентини.

Автор: Юлія Шматченко

Теги: