Які команди братимуть участь у чемпіонаті Харківської області з футболу

17.06.2020 12:58 Спорт
Фото: facebook.com/fcud.hnuvs Фото: facebook.com/fcud.hnuvs
У змаганнях виступатимуть аматорські команди з 11 районів Харківщини.

Найближчої суботи, 20 червня, стартує чемпіонат Харківської області з футболу серед аматорів. Змагання, як і минулоріч, проводитимуться у двох лігах – Вищій і Першій. Переможець двох попередніх розіграшів у Вищій лізі «Вовчанськ» у цьому сезоні грати не буде. Про це «СК» повідомили в прес-службі Харківської обласної асоціації футболу (ХОАФ):

 «15 червня ми склали календар змагань згідно з учасників, які заявилися. Але наступного дня, 16 червня, «Вовчанськ» відмовився брати участь у змаганнях, оскільки віддав перевагу виступам у чемпіонаті України серед аматорських команд. Їх місце зайняв ФК «Богодухів», який в минулорічній обласній першості участі не брав. Він грав кілька років тому».

Наразі вже є орієнтовний склад учасників чемпіонату і розклад матчів першого туру. Тож за медалі у Вищій лізі, як і минулого року, боротимуться 10 команд. Участь у змаганнях братимуть три харківські колективи: «Авангард», «Арена» та «Універ-Динамо» ХНУВС. Конкуренцію їм складатимуть сім обласних команд: ФК «Зміїв», «Лозова-Панютине», «Первомайський», солоницівський «Енергетик» з Дергачівського району, первомайський «Квадро», валківський «Маяк» та ФК «Богодухів».

Читайте також: Визначився переможець зимового чемпіонату Харківщини з футболу

Чемпіонат триватиме практично чотири місяці, з 20 червня по 24 жовтня, і проходитиме за класичною схемою. Кожна команда зіграє з кожною два матчі – вдома і на виїзді.

У стартовому турі, всі матчі якого пройдуть 20 червня, віце-чемпіон минулої першості «Універ-Динамо» зіграє на виїзді проти «Квадро». Дебютант Вищої ліги «Авангард» на своєму полі прийматиме валківський «Маяк». Інша харківська команда «Арена» в рідних стінах гратиме проти новачка чемпіонату «Богодухова». «Лозова-Панютине» вдома прийматиме «Первомайський», а «Зміїв» – «Енергетик».

Орієнтовно у Першій лізі чемпіонату Харківщини братимуть участь всього шість колективів, минулоріч було на три команди більше. Тож за призові місця першості боротимуться ізюмський «Крем'янець», куп’янський «Металург», ФК «Дворічна», сахновщинський «Колос», балаклійський «Цементник» та слобожанський «Енергетик-Центренерго» зі Зміївського району. Станом на 12:00 17 червня розклад стартового туру в Першій лізі було невідомо.

В прес-службі ХОАФ зазначили, що склад учасників обох ліг і календар матчів ще можуть коригуватися.

Автор: Савелій Мякушко