Захистили титул: футболісти з Дворічанщини виграли турнір у Шевченковому

16.02.2021 08:47 Спорт
Фото зі сторінки Віктора Кащі у Facebook Фото зі сторінки Віктора Кащі у Facebook
Минулого тижня футбольна команда «Факел» з Колодязного Харківської області додала собі в скарбничку ще один трофей. Вона другий рік поспіль виграла турнір у Шевченковому.

12 лютого в Шевченковому пройшов турнір з футзалу на Кубок воїнів-інтернаціоналістів. Такі спортивні зустрічі вже традиційно проводяться у рамках заходів з вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та чергової річниці виведення військ з Республіки Афганістан. Цьогоріч у турнірі взяло участь чотири команди: три з Шевченківщини – ФК «Петрівка», «Маяк» (Гроза), «Юність» (Шевченкове) – і один колектив з Дворічанщини, «Факел» (Колодязне). Саме «Факел» у минулому році виграв цей турнір.

Цьогорічні змагання проходили у форматі двох півфіналів, матчу за третє місце і фіналу. Матч складався з двох таймів по 15 хвилин.

Минулорічний чемпіон «Факел» у півфіналі зустрічався з «Маяком». Рахунок у матчі відкрив гравець колодязнянців Віталій Ткаченко. Потім команда-лідер у наступні хвилини матчу розслабилася, пропустила три м’ячі. Втім ще до перерви «Факел» зумів не тільки відновити паритет у матчі, а й знову вийти вперед. Дубль оформив Олександр Холодков, і ще один м’яч на рахунку Сергія Комісарова. За рахунку 4:3 на користь колодязнянців команди пішли на відпочинок. У другому таймі «Факел» довів справу до перемоги – 7:5. Ще двічі відзначився Холодков і дубль оформив Сергій Комісаров. В іншому півфіналі «Юність» виграла у «Петрівки» 6:3. А у матчі за третє місце «Маяк» не залишив шансів «Петрівці» – 10:2.

Перший тайм фінального матчу між «Факелом» і «Юністю» залишився за футболістами з Колодязного – 3:1. Двічі забив Ткаченко і ще один влучний удар на рахунку Сергія Комісарова. Другий тайм краще почала «Юність», скоротивши відставання в рахунку до мінімального. «Факел» прагнув збільшити відрив у рахунку, втім йому просто не щастило – дві стійки і поперечина. Втім, з огляду на це, «Факел» зумів довести справу до перемоги 3:2 і захистити титул.

Читайте також: Харківські фігуристи завоювали золоту медаль на міжнародному турнірі

У переможному складі «Факела» виступали: Ігор Бойко, Віталій Ткаченко, Артем Комісаров, Сергій Комісаров, Сергій Колісник, Едуард Ключко, Сергій Мизюк, Олександр Холодков і Сергій Салкуцан.

Команду переможців організатори турніру нагородили кубком, грамотою і медалями, призери отримали медалі і грамоти.

Під час церемонії нагородження 42-річний воротар «Факела» Ігор Бойко отримав приз як найдосвідченіший учасник змагання.

Після турніру у пам’ять про загиблих у Афганістані товаришів у небо був запущений салют. Учасники вшанували пам’ять про солдатів неоголошеної війни хвилиною мовчання.

Читайте також: У зимовому чемпіонаті Харківської області з футболу зіграють 12 команд

Олександр Перепелиця, який займається формуванням команди «Факел», поділився враженнями від цього турніру.

– Їхали тільки за перемогою, у нас інші цілі і не ставляться. Задоволений і результатом, і грою, може, везіння трохи не вистачило. Це вперше зібралися командою в 2021 році, втім відіграли пристойно. В майбутньому братимемо участь і в інших турнірах, – каже Олександр Перепелиця.

Автор: Савелій Мякушко