300 тисяч гривень за місце: у Харкові затримали посадовця-хабарника

02.07.2020 12:07 Суспільство
фото hk.npu.gov.ua фото hk.npu.gov.ua
Чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі.

1 липня працівники Новобаварського відділу поліції разом зі співробітниками СБУ провели санкціоновані обшуки на робочому місці виконуючого обов’язки директора регіональної державної лабораторії Держспоживслужби 34-річного чоловіка.

Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

Як стало відомо, 2 червня цього року керівник вимагав від своєї підлеглої щомісячний хабар у 300 тисяч гривень. Ця сума була запорукою того, що жінка і надалі буде працювати на посаді виконуючої обов’язки завідувачки державної лабораторії. А за те, що жінка працювала на цьому місці у травні 2020 року, він вимагав ще 60 тисяч гривень.

Хабарник заявив, що, якщо жінка не заплатить йому ці гроші, він її звільнить, бо має інших претендентів, які можуть дати йому більшу суму – 80 тисяч гривень. 

фото hk.npu.gov.ua

Посадовцю загрожує до 10 років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 3 років, з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу. 

Читайте також В Ізюмському районі виявили чотири вантажівки з незаконною сосною