66 проєктів на 80 мільйонів гривень: завершено прийом заявок на конкурс «Разом в майбутнє»

16.03.2021 15:53 Суспільство
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край
У Харківській обласній раді повідомили про завершення прийому заявок на конкурс «Разом в майбутнє». Проєкти переможців буде частково профінансовано за гроші обласного бюджету.

Цього року до участі в обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» долучилися 29 комунальних підприємств та установ Харківської обласної ради. Усього конкурсний комітет зареєстрував 66 проєктів на загальну суму понад 80 мільйонів гривень, у тому числі на співфінансування з обласного бюджету передбачено 47,7 мільйона гривень.

Найбільше проэктів надійшло в галузі розвитку культури та мистецтва – 22 (34 %).

На другому місці за популярністю – освітянські проєкти – 14 (21 %).

10 проєктів конкурсантів присвячено соціальному напрямку (15 %).

Охорону здоров’я охоплюють 9 ініціатив (14 %).

6 проєктів – про благоустрій територій, охорону довкілля та придбання техніки (9 %).

Розвиток фізичної культури та спорту – 5 проєктів (7 %). 

Нагадаємо, обласний конкурс проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2021 році проводиться у новому форматі.

Як повідомили в Харківській обласній раді, серед учасників дві категорії: перша – це проєкти, що ініційовані сільськими, селищними, міськими радами, у тому числі зі співробітництва громад; друга – проєкти громадських організацій у партнерстві з органами місцевого самоврядування за умов обов’язкового залучення комунальних підприємств, установ та закладів Харківської обласної ради.

Усього до І категорії зареєстровано 25 проєктів, на загальну суму 35,3 мільйона гривень, у тому числі співфінансування з обласного бюджету передбачено в розмірі 16,9 мільйона гривень.

До ІІ категорії прийнято 41 проєкт на загальну суму 44,9 мільйона гривень, у тому числі співфінансування з обласного бюджету – 30,5 мільйона гривень.

Однак, за інформацією Харківської облради, по 12 проєктах документи не відповідали умовам нового Положення про конкурс, яке затверджено на 2021 рік. 

Читайте також: Чому сільські амбулаторії на Харківщині стали довгобудами

Наразі конкурсний комітет працює над оцінюванням 54 проєктів, у тому числі від Харківського району 16 проєктів, Чугуївського – 12, Лозівського та Богодухівського по 7 проєктів та по 4 – від Красноградського, Куп’янського, Ізюмського району.

Реалізація проєктів-переможців, які невдовзі визначить Конкурсний комітет, має розпочатися у квітні.

– Благоустрій територій, придбання техніки, вирішення проблем з водопостачанням, облаштування спортивних майданчиків, встановлення вуличного спостереження – далеко не повний перелік потреб громад, які можуть бути забезпечені у населених пунктах завдяки обласному конкурсу «Разом в майбутнє» і отриманню реальних коштів в якості співфінансування з обласного бюджету, – наголосив голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.

Читайте також: Дві громади Харківщини перемогли у конкурсі волонтерських проєктів