Африканська чума продовжує знищувати свиней під Харковом

05.09.2016 13:20 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
На Харківщини зафіксували ще один випадок гибелі свиней через вірус африканської чуми.

Перший випадок стався у селі Протопопівка Дергачівського району, де знайшли два трупи тварин. Другий - у селі Бабаї, Харківського району, де у приватному домоволодінні господарі виявили четверо померлих свиней.  Всього в 20 км зону нагляду входять шість районів, серед яких - частково Харків та Люботин.

- У цій зоні немає великих свинокомплексів в основному тут розташовані лише приватні домоволодіння - розповів заступник голови ХОДА Марк Беккер. - Тому у селі Протопопівка, після виявлення інфекції знищили близько 30 голів свиней, а у Бабаях - 325 голів.

У Дергачівській та Харківській районних адміністраціях затвердили відповідний план, згідно якому розпочато ветеринарно-санітарні і господарські заходи, аби не допустити розповсюдження чуми. Також у адміністраціях обговорили і компенсацію за вилучене поголів'я тварин.

Так, людям, у яких через спалах АЧС забрали тварин, будуть виплачувати близько 20 гривень за кілограм живої ваги.

Вірус африканської чуми зафіксували під Харковом

Також відповідні заходи прийняли і щодо розповсюдження свинини на торгових точках міста.

- Африканська чума не загрожує людині, але ми вжили відповідні заходи, аби прибрати все м'ясо свинини, яке завезене з неперевірених зон, зокрема Дергачівського і Харківського районів, - розповів Марк Беккер. - Зараз ведеться робота над постачанням свинини до міста із безпечних районів.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта