Як енергетик став сталевим прикордонником

10.02.2024 13:33 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

До широкомасштабної війни Володимир на псевдо «Мерін» понад 35 років працював енергетиком. Чоловік обіймав посаду начальника служби підстанцій та спеціалізувався на обслуговуванні великих енергетичних об’єктів. У 2015 році отримав звання почесного енергетика України.

Історію бійця медіа «Слобідський край» розповіли у прикордонній бригаді «Сталевий Кордон».

– Я керував персоналом у понад сто людей. Зараз теж працюю з людьми. Я не подавав документи на бронювання, бо був готовий захищати Україну в будь-який час. 25 лютого 2022 року прийшов у військкомат, став на військовий облік та чекав, коли мене призвуть, – розповідає боєць. 

Під час формування прикордонної бригади «Сталевий кордон» Володимир добровільно мобілізувався до лав «сталевих» прикордонників та потрапив на посаду техніка в один з бойових підрозділів 15-го мобільного прикордонного загону.

– У мене в житті змінилося все. Я займався однією справою, а зараз обіймаю посаду техніка у прикордонній службі, хоча раніше не до кінця розумів, які завдання виконують прикордонники. Проте зараз бачу, що це воїни, які воюють та захищають. У штурми мене здебільшого не брали, можливо, через вік. Але фізично сильні люди тут потрібні, – зазначає «Мерін».

Раніше ми писали про Юрія та Лідію, які з моменту одруження завжди разом – як у мирний час, так і під час війни. Наразі вони захищають Україну в лавах 3-ї окремої танкової Залізної бригади. 24 лютого чоловік був у відрядженні у Харківській області. Саме він повідомив дружині про потужні обстріли та початок повномасштабної війни.

А також про Володимира на псевдо «Фізрук» – військовослужбовця Лозівського окремого батальйону 113-ї окремої бригади Сил ТрО. До повномасштабного вторгнення він працював у середній школі вчителем з фізичної культури. Проте події майже дворічної давнини змусили покинути улюблену справу та взяти до рук зброю.

Та про Сергія – військовослужбовця прикордонної бригади «Сталевий кордон». До повномасштабного вторгнення працював у будівельній компанії, мав спокійне життя і щасливу родину. Та 24 лютого 2022 року для майбутнього прикордонника все змінилося, як і для кожного українця.

Автор: Ксенія Карпенко