Як мешканка Польщі покинула гарну роботу й поїхала захищати Україну

18.12.2023 14:51 Суспільство
Фото: 92 ОШБр Фото: 92 ОШБр

«Джипсі» воює за Україну в лавах ІІІ Інтернаціонального легіону пліч-о-пліч з бійцями 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка. Рідний дім жінки – Польща, там вона мала гарну роботу в банку й ні в чому не відчувала потреби. Проте коли на власні очі побачила, що відбувається в Україні, залишилася тут.

Історію військовослужбовиці медіа «Слобідський край» розповіли у пресслужбі 92-ї ОШБр.

З початку повномасштабного вторгнення дівчина займалася волонтерством у Польщі, а згодом приїхала в Україну до друга-поляка і разом з ним протягом шести тижнів вивозила цивільних з окупованих територій та допомагала українцям чим могла. Незабаром повернулася на батьківщину, але через місяць знову була у Харкові, вступила до лав III Інтернаціонального легіону та стала аеророзвідницею.

– Польща – мій рідний дім, але коли я на власні очі побачила, що відбувається тут, не змогла пасивно спостерігати, бо це не передати словами, – зазначає військова.

У підрозділі її характеризують як відповідальну та ініціативну. Згадуючи перший бойовий вихід з посестрою, хлопці не приховують захвату. Кажуть, що після потужного обстрілу дівчина не схибила і виконувала роботу на рівні з усіма. Окрім аеророзвідки, Джипсі займається дистанційним мінуванням визначених районів, а також логістикою, тобто намагається бути максимально ефективною.

Вона вже має нагороди, серед них – нагрудний знак «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Раніше ми писали про Олександра – бійця 22-го мотопіхотного батальйону, аеророзвідник. Бойовий шлях розпочав ще у 2021 році. Під час Харківського контрнаступу захисник втратив частину кінцівки. А нещодавно повернувся у стрій після лікування та реабілітації.

А також, що бійці харківської ТрО будуть проводити заходи з військово-патріотичного виховання.

Та про Наталію – старшу солдатку 3-ї окремої танкової Залізної бригади. Жінка пов’язала значну частину свого життя зі службою в Збройних силах. А у березні 2022 року проходила службу на Харківщині.

Автор: Ксенія Карпенко