Скільки жителів Харківщини підірвалися на ВНП цього тижня: дані ДСНС

18.12.2023 13:56 Новини

Протягом тижня у Харківській області сталося два випадки підриву цивільних осіб. У результаті одного з підривів людина залишилася без частини пальців рук. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області.

Рятувальники закликають жителів Харківщини бути максимально обережними, оскільки взимку рівень мінної небезпеки стає вищим. Це пов'язано зі сніговим покровом, який може приховувати міни, боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети.

Цього тижня в області зафіксовано 2 випадки підриву цивільних на вибухових пристроях. Постраждали 15-річний хлопчик та 29-річний чоловік. Події трапились у селах Донецьке Ізюмського та Глушківка Куп’янського районів. У першому випадку підліток знайшов невідомий вибухонебезпечний предмет, гуляючи в лісі, у другому – чоловік підірвався, пораючись на власному подвір'ї.

Раніше ми писали, рятувальникам Харківської області передали першу в Україні машину для підготовки ґрунту до розмінування. Машина пройшла випробування у бойових умовах і з моменту початку використання вже підірвала понад 300 протипіхотних мін різного зразка.

Нагадаємо, що у Харківській області пройти навчання за професією сапер можна у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також ми публікували, що ховається у лісах Харківщини. Працівники лісових господарств Харківщини постійно натрапляють на вибухонебезпечні знахідки під час обходів лісових масивів та виконання робіт з відводів лісосік.