Як надалі отримуватимуть пенсію жителі сіл на Харківщині

03.06.2021 17:04 Суспільство
Фото: pravdalviv.com Фото: pravdalviv.com
Листоноші Харківської області і після 1 вересня продовжать доставляти пенсії та соціальні виплати. Про це 3 червня повідомив очільник Харківської дирекції АТ «Укрпошта» Юрій Савченко.

Кабмін скасував обов’язкове переведення виплат пенсій та соціальної допомоги на картки, яке мало відбутися вже у вересні. Про це «Слобідському краю» повідомив очільник  Харківської дирекції АТ «Укрпошта» Юрій Савченко. Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних виплат через відділення «Укрпошти» буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року.

– Камбін вніс зміни до 277 постанови. «Укрпошта» залишилася у переліку тих, хто може доставляти пенсії. І другий важливий момент – наразі заяви про зміну способу доставки виплат пенсіонери можуть надіслати по пошті у Пенсійний фонд. Раніше це можливо було зробити лише очно, – розповів «Слобідському краю» Юрій Савченко.

Читайте також: Пошта на колесах: чого очікувати жителям харківських сіл від реформи Укрпошти

За його словами, ті пенсіонери, що нещодавно змінили спосіб доставки виплат і через відсутність банкоматів тепер змушені їздити за грошима в інші населені пункти, можуть знову повернутися до послуг «Укрпошти». Алгоритм відповідних дій уже найближчим часом з’явиться у відділеннях пошти.

Наразі 31 % пенсіонерів Харківської області отримують свої виплати через «Укрпошту».

Автор: Андрій Соха