Як наші воїни нищать «вагнерів» під Бахмутом: гвардієць «Консул» про життя на передовій

17.02.2023 12:46 Суспільство
Офіцер Нацгвардії з позивним «Консул» з початку повномасштабного вторгнення стоїть на захисті України зі зброєю в руках. Разом з побратимами хлопець утримував оборону Харківської області, зараз же – дає відсіч ворогу під Бахмутом.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Східне оперативно-територіальне об'єднання НГУ.

За освітою «Консул» філолог, перекладач. Ще донедавна служив у Києві. Зокрема,  у частині, яка спеціалізувалася на охороні дипломатичних установ. Проте з початку повномасштабного вторгнення все змінилося. Військовий почав вимагати переводу до 3-ї бригади оперативного призначення «Спартан», адже вона постійно бере участь у бойових діях проти окупанта. Зокрема, до військової частини 3017.

Свій шлях він розпочав у Харківській області та Донеччині, а вже незабаром – під Майорськом та у Бахмуті.

Гвардієць "Консул", бригада "Спартан", Бахмут

«Після повномасштабного вторгнення агресора, росії, я був впевнений у тому, що мені потрібно захищати свою державу, боронити від ворога», – розповів «Консул».

З кінця грудня разом з побратимами боєць тримає оборону Бахмута. Його підрозділ утримує позиції на околицях міста та постійно вступає у вогневі контакти з так званими «вагнерами» та мобілізованими.

«Групи по 5-10 осіб постійно намагаються зайти на наші позиції. Якщо мають успіх, то вони викликають підкріплення, аби на них закріпитися. Якщо ні, то група або ліквідована, або відступає», – зазначив гвардієць.

 Обстріляний надпис "Бахмут - Україна"

Ракета влучила у житловий будинок, Бахмут

«Консул» розповів, що стикався із різними «кастами» ворога, але найбільш серйозний супротив чинив підрозділ так званої ПВК «Вагнер». За його словами, бійці підрозділу мають навички, досвід, діють швидко та завжди мають розрахунок на елемент несподіваності.

«Проте ми – краще! Під час одного такого штурму наших позицій противник зазнав втрат – загинуло до 20 найманців, противник відступив», – додав він.

Також гвардієць зазначив, що командування «вагнерівців» дозволяє їм відступати для перегрупування, а от ситуація з мобілізованими росіянами дещо інша – на них це правило не поширюється.

«Мобілізовані російської армії – це звичайне «м’ясо», яке приходить для того, щоб вмерти. Якщо хтось із них намагається відступити, то їхні командири можуть навіть відкрити по них вогонь», – зазначає військовий.

 Військовий з позивним "Консул" на захисті українського Бахмута

«Консул» закликає добровольців, які прагнуть звільняти захоплені ворогом території України, вступати до лав бригади наступу «Спартан».

«Воїн – це, перш за все, шлях, який для себе обирає кожен. Моя мотивація у тому, що я військовий, і в мене є мої обов'язки. Якщо ти вже прийшов сюди, якщо ти вдягнув форму, взяв зброю в руки і прийшов боронити свою державу – то завжди маєш знайти в собі сили, щоб виконувати свої обов'язки. А інакше навіщо ти тут?», – розповів він.

Військовослужбовці бригади Нацгвардії «Спартан» є питомою складовою Сил оборони України. Вони ефективно нищать російських загарбників на сході України, ведуть бої за волю та суверенітет українських земель. Наразі триває рекрутингова кампанія, бригада набирає до своїх лав високомотивованих добровольців.

Нагадаємо, нещодавно у Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу». Приєднатися до формувань кличуть умотивованих та патріотичних громадян, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Варто зазначити, що кампанія – не є мобілізацією населення, а кожен доброволець зможе самостійно обрати бригаду, до якої хоче долучитися.

Станом на 10 лютого в Україні близько 7 тисяч людей оформили заяви на вступ до «Гвардії наступу». 

Автор: Юлія Гнатченко