Як вибрати якісну скрипку для дитини?

Promo
19.07.2021 11:20 Суспільство
Якщо ви мрієте виростити із вашої дитини скрипаля, то починати цей шлях краще якомога раніше, і не нехтувати якісним інструментом. 

Скрипки, https://muzline.ua/uk/skrypky/ представлені на сучасному світовому ринку музичних товарів - величезна сукупність різноманітних за якістю, вартістю та красою звучання моделей, обрати серед який найбільш підходящу саме вашій дитині - доволі складно. Як впоратися з цією задачею - розповість фахівець зі струнних інтернет-магазину Музлайн. 

Професійна допомога

Так, саме допомога людини, яка розуміється на скрипках знадобиться вам у першу чергу. Знайти цю людину не так складно, як може здатися на перший погляд - нею, скоріше за все, стане викладач вашої дитини та консультант салона в якому ви будете купувати інструмент. Ми ж зі свого боку пропонуємо вам інформацію, яка допоможе сформувати реалістичні очікування та орієнтуватися хоча б в основах.
Отже, яка скрипка потрібна вашій дитині?
1. Все залежить від її віку та антропометричних даних - зросту, довжини рук і таке інше. Скрипки для початківців мають різний розмір і будьте готові, що в період активного росту скрипку вашої дитини доведеться замінити на більшу.
2. На ринку існують професійні, концертні, навчальні та любительські моделі скрипок. Оптимально підійде для початку навчання саме навчальний варіант. Серед них є і дорогі, і більш доступні інструменти, і ваш вибір буде залежати від вашої фінансової спроможності.
3. Чи варто платити за першу скрипку великі кошти? - Для кожного ця відповідь буде різною, але майте на увазі, що дешева скрипка не означає автоматично погана, а дорогу рано чи пізно доведеться замінити.
4. Чи варто одразу ж купувати дитячу концертну модель? - скоріше за все, ні, бо такі скрипки в середньому дорожчі, але сенс мають лише коли юний виконавець вже має непогані навички гри.
5. Який бренд обрати? - Насправді, на початковому рівні це має дуже невелике значення, тому що переважна більшість скрипок для навчання виготовляється в Китаї або в Кореї з бюджетної сировини.

Питання грошей

У випадку зі скрипкою питання вартості має принципове значення для більшості знавців. Але всі вони, і експерти інтернет-магазину Muzline, погоджуються із тим, що у випадку з інструментами для початківців ціна не є прямим показником якості. Тож, незважаючи на цифри на ціннику, скрипку варто прослухати та протестувати на відповідність критеріям якості, і може стати що найкращий варіант серед багатьох буде найбюджетнішим.