Як завершиться навчання в школах Харківщини

11.05.2021 17:31 Суспільство
Харківська облрада Харківська облрада
Освітній процес у Харківській області закінчується 4 червня.

Про це під час брифінгу 11 травня повідомила директорка Департаменту науки та освіти Харківської обласної адміністрації Анжеліка Крутова.

Читайте також: Субсидії за новими правилами: хто не отримає допомогу на Харківщині

За її словами, школярі 4, 9 та 11 класів цьогоріч не здаватимуть ДПА. Таке рішення було прийнято  у зв’язку зі встановленням на всій території України режиму надзвичайної ситуації, який подовжено до 30 червня.

Відміна атестації стосується й претендентів на отримання золотої чи срібної медалі. 

– Учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, цього року мають право пройти ДПА, зокрема у формі ЗНО за власним бажанням. Окремі категорії здобувачів освіти можуть пройти ДПА у закладах освіти. Це, наприклад, здобувачі загальної середньої освіти Міжнародної української школи, громадяни України, які завершили навчання і отримали документ про відповідний рівень за кордоном, ті, хто здобуває загальну середню освіту за вечірньою або заочною формою освіти, – повідомила директорка Департаменту науки та освіти.

За її словами, рішення про те, чи проводити останні дзвоники, навчальні заклади прийматимуть самостійно. 
Але вони мають бути проведені з дотриманням усіх обмежень «жовтої» зони.

21 травня  в області розпочнеться основна сесія ЗНО, яка продовжиться до 15 червня. А з 29 червня по 16 липня пройде додаткова сесія ЗНО. Усі етапи ЗНО відбудуться в заплановані терміни не залежно від рівня епіднебезпеки.