Безкоштовних ліків стало більше — Харківщина у лідерах програми

04.02.2019 16:15 Суспільство
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
В Україні затвердили новий перелік препаратів програми «Доступні ліки».

Відтепер для лікування серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та бронхіальної астми пацієнти зможуть отримати 64 безоплатні препарати. Загалом до оновленого реєстру увійшло 258 препаратів, з яких, крім 64 безкоштовних, решта — з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100 % відшкодовує держава, коштує 4,76 гривні, найдорожчий — 898,22 гривні.  

«Завдяки перегляду переліку препаратів програми, виробники знизили ціни на 37 торгових найменувань лікарських засобів. Найбільше зниження ціни на препарат сягнуло 45 %. На наступні півроку фармвиробники гарантують 39 мільйонів упаковок препаратів для пацієнтів, 16 мільйонів упаковок пацієнти зможуть отримати безоплатно», — йдеться в повідомленні на офіційному сайті МОЗ.

Нагадаємо, програма «Доступні ліки» працює з квітня 2017 року. За цей час пацієнти, що мають серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму чи діабет 2 типу, отримали ліки за понад 32 мільйонами рецептів на суму понад 1,6 мільярда гривень. Лідерами реалізації програми в 2018 році стали Хмельницька, Полтавська, Рівненська, Львівська та Харківська області.

Із новим переліком «Доступних ліків» можна ознайомитися за посиланням

Читайте також: У Харківській області збільшилася кількість хворих на грип та застуду

У Харкові виявили чуму свиней

Джерело: МОЗ
Автор: Максим Грек