Безробітних долучають до нового виду громадських робіт

20.11.2015 14:10 Суспільство
Фото: telegraf.in.ua Фото: telegraf.in.ua
Більше півтисячі мешканців Харківської області з літа займаються інформуванням людей.

Про це розповів директор Департаменту соціального захисту Харківської облдержадміністрації Юрія Шпарага під час селекторної наради «Про стан надання житлових субсидій населенню з урахуванням початку опалювального сезону».

Із його слів, сьогодні освоюється новий формат роботи щодо інформування громадськості про можливість отримати житлову субсидію.

- Із 1 серпня по 12 листопада до такої роботи ми залучили по області 591 людину, яка не мала роботи. У Харкові на початку осені залучено було 23 людини, зараз 41, - повідомив Юрій Шпарага. 

Він також розповів, що Харківська область має більше 1 млн домогосподарств, із них майже 25 % вже користуються житловою субсидією. За призначенням субсидії за новим порядком станом на 18 листопада звернулося 177 тис. сімей, ще 119 тис. сімей, що користувалися субсидіями за старим механізмом, вона перерахована автоматично. На цей час опрацьовано 281 тис. особових справ, із них понад 278 тис. сімей субсидію призначено.

За даними профільного департаменту, середній показник оформлення справ складає 94 %, у Харкові — 92,3 %. Найкращі показники з надання субсидій населенню мають Борівський, Зачепилівський, Кегичівський, Шевченківський райони, Ізюм та Лозова та Комінтернівський район Харкова. Там показники сягають понад 97,5 %. Найнижчі темпи у Богодухівському, Валківському, Нововодолазькому, Первомайському районах, Ленінському та Червонозаводському районах Харкова.

- Для Харківської області розрахований плановий показник отримувачів субсидій — це 346 тис. сімей. Нам потрібно залучити до програми житлових субсидій ще 70 тис. сімей. І це можливо, - повідомив Юрій Шпарага. 

Він зазначив, що на урядову гарячу лінію надходять звернення зі скаргами - понад 3 тис. - від мешканців Харківщини. Так, найбільше нарікань у жителів Харківського, Дергачівського, Балаклійського районів. Найчастіше люди скаржаться на несвоєчасне інформування щодо нарахування субсидії.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта