Бігун-рекордсмен допомагає мешканцям Харківщини з першого дня війни

24.06.2022 14:33 Суспільство
Бігун Сергій Прескорик з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає військовим та цивільним мешканцям Харкова і деокупованих територій.

Про це повідомляє Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Сергій Прескорик – український бігун, який брав участь у багатьох марафонах як в Україні, так і за її межами. Минулого року він пробіг без сну 225 кілометрів від Дніпра до Харкова.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну Прескорик разом з друзями, однодумцями та командою волонтерів «Чиста Україна» допомагають харків’янам отримувати харчові продукти і засоби гігієни. Також волонтери адресно доставляють гуманітарні набори людям з інвалідністю, похилого віку та мешканцями звільнених населених пунктів Харківщини. Це і Зміїв, Гусарівка, Андріївка, Лиман, Новий Донець, Мілове та інші. Усього вони роздали п’ять тисяч наборів.

Андрій Прескорик допомагає харків'янам

Крім того, Сергій Прескорик з командою допомагають трьом підрозділам Збройних Сил України на передовій. Спортсмен, завдяки пожертвам українців, передав бійцям дрони, тепловізори, військове екіпірування, квадрокоптери, генератори, аптечки, сонячні панелі та раціони.

Прескорик з військовими

Автор: Олександр Манченко