Більше сотні житлових будинків планують знести у Харкові

09.02.2018 11:02 Суспільство
Фото: Уніан Фото: Уніан
Через будівництво двох нових станцій Харківського метрополітену — «Державінської» та «Одеської» у місті планують зносити будинки. Територію, на якій сьогодні розташовано більше 130 будинків, мають звільнити до кінця цього року.

Про це у програмі «Тема дня» на телеканалі ОТБ розповіла директорка КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Наталія Лінник. За її інформацією, рішення про старт викупу житла у харків'ян розглянуть на найближчій сесії міськради — 21 лютого.

«Йдеться про ділянку від станції «Метробудівників» до «Одеської», — уточнила Наталія Лінник. — Там будуть рити котловани під тонелі та притонельні споруди. Людей розселятимуть коштом міського бюджету. Це передбачено угодою з європейськими інвесторами».

Попередню оцінку житла зробили, але точної суми не називають. За словами очільниці Харківської дирекції будівництва метрополітену, категоричних відмов щодо відселення немає.

 «Людям запропонують кілька варіантів. Вони можуть отримати гроші як компенсацію за будинок, що будуть зносити. Також як альтернатива пропонуватиметься ділянка землі, квартира чи будинок», — додала вона.

Читайте також: У Харкові отруїлися діти

Олександр Ушаков