Підприємцям області обіцяють вигідний кредит

16.02.2017 14:14 Суспільство
Фото: СК Фото: СК
За додатковою фінансовою підтримкою підприємець-початківець із Харківщини може звернутися, зокрема, до Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва.

Представники малого та середнього бізнесу можуть спробувати поборотися за мікрокредит, який видає фонд. Мікрокредитування на два роки, безвідсоткове, під заставу будь-якого майна. Як пояснила директор фонду Ксенія Лухіна, воно стане у пригоді тим, хто в основному вже розвивається. Скажімо, підприємцю не вистачає на ремонт техніки, матеріали тощо. Максимальна сума кредиту, яку він може просити, – це 200 тис. грн. Із власне правилами та порядком надання цього мікрокредитування невдовзі можна буде ознайомитися на сайті ХОДА.

– Після найближчої сесії обласної ради, на якій затвердять новий порядок виділення грошових коштів, ми оголосимо відповідний конкурс і розмістимо інформацію з детальними умовами. У принципі, будь-яка фізична чи юридична особа – підприємець Харківської області може звернутися до нас, – пояснила Ксенія Лухіна.

І додала, що на них чекатиме конкурс бізнес-планів. Тож за ці гроші потрібно буде ще поборотися, бо конкуренція висока. На цей рік на мікрокредитування із скарбнички області має піти усього 400 тис. грн (минулого року через відсутність профільної програми фонд не видавав кредити). Позаминулого року серед десятка прийнятих заявок кредит отримав один підприємець на придбання обладнання, ще одному також були готові надати кредит, але людина відмовилася, бо забажала більшу суму, аніж їй рекомендували. По суті, у цьому році кредит зможуть отримати усього двоє підприємців-щасливчиків (якщо брати максимальну суму у 200 тис. грн). Загалом же фонд приймає заявки від 75 тис. грн, у такому разі він має змогу допомогти п’ятьом підприємцям.

– Так, це маленькі суми, але це хоч якась підтримка, і навряд сьогодні знайдеш такий безвідсотковий кредит, – говорить очільниця фонду Ксенія Лухіна. – Видаються кредити з тих грошей, що вертають колишні кредитори. А додатково збільшити суму кредитування... Ми ж розуміємо, бюджет не гумовий, зараз є чимало й інших соціальних питань, які також потрібно вирішувати.

Тож поборотися за цей кредит сенс є, бо, по суті, досить вигідно для невеликого бізнесмена-початківця отримати 200 тис. грн кредиту на два роки, а потім щомісяця повертати по 8,3 тис. грн, і це без додаткових відсотків.

Детальніше про інші варіанти підтримки для тих, хто мріє про свою справу, читайте у матеріалі: ВІДКРИЮ БІЗНЕС НА СЕЛІ: ДЕ ШУКАТИ ПІДТРИМКУ МАЙБУТНЬОМУ ПІДПРИЄМЦЮ


Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта