Частина Харківської області залишилась без світла: що відомо (оновлено)

30.05.2023 14:01 Суспільство

У деяких населених пунктах Харківської області вдень 30 травня спрацювала захисна автоматика і у споживачів вимкнули світло.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу АТ «Харківобленерго».

«Тимчасові відключення електроенергії в Харківській області пов'язані зі спрацюванням захисної автоматики. Відключення не пов'язані зі станом та працездатністю електричних мереж АТ «Харківобленерго», – йдеться у повідомленні.

У ДТЕК повідомили, що з 13:28 по всій країні відбуваються відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. Його спричинило зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України.

Причини зниження частоти з’ясовують фахівці «Укренерго». Станом на 14:32 «Укренерго» надав дозвіл на відновлення електропостачання.

Близько 15:00 в Укренерго повідомили, що постачання електроенергії всім споживачам буде відновлено у найближчі години. Розпочато розслідування причин інциденту.

«Окремо наголошуємо, що відключення відбулися через технічні причини та не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо також, що зараз фахівці АТ «Харківобленерго» відновлюють електропостачання в деокупованих громадах і на територіях, де велись активні бойові дії. 

Так, у Богодухівському районі Харківської області фахівці АТ «Харківобленерго» відновили електропостачання у селах Костянтинівка, Андріївка та Сніги. 

Також енергетики частково відновили електропостачання у селі Яремівка, поряд зі Студенком Оскільської громади. Знову зі світлом село Мосьпанове, яке довгий час було на лінії зіткнення.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.