Чи піднімуть тарифи на тепло в громадах Харківської області

17.09.2021 13:47 Суспільство
Фото: kharkov.comments.ua Фото: kharkov.comments.ua
Перед опалювальним сезоном 2021-2022 у Харківській облдержадміністрації розповіли, чи підвищаться тарифи на тепло в громадах регіону.

Наразі між Харківською ОДА та усіма керівниками громад є домовленості, що тарифи на тепло на найближчий опалювальний рік не зміняться. Різницю в тарифах компенсуватиме держава. Про це 16 вересня на брифінгу повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОДА Сергій Магдисюк.

– Існує принципова домовленість з керівниками громад, що така послуга, як постачання тепла для населення, в опалювальний сезон 2021-2022 років буде надаватися за тими ж тарифами, які були в попередні роки. Ціна газу на теперішній час складає 7 гривень 42 копійки за кубічний метр, – зазначив Сергій Магдисюк.

Читайте також: Відмова від вакцинації: чи можуть за це звільнити

Він наголосив, що механізми компенсації наразі розроблюються на рівні держави.

– Буде визначено, яким чином після опалювального сезону 2021-2022 років компенсують ту різницю, що буде за рахунку ціни газу в тарифі, яка існує, і ціни газу, який буде постачатися для надання послуги населенню, – сказав Сергій Магдисюк.

Що стосується різниці в тарифі, яка була накопичена протягом попереднього опалювального сезону, то для вирішення питання за розпорядженням Кабміну в ХОДА буде створена спеціальна комісія.

– Вчора нам була доведена постанова КМУ – методика розрахунків. У наших планах – протягом наступного тижня зібрати всі розрахунки з підприємств, надати їх до Мінрегіону з подальшою передачею цих розрахунків до Мінфіну для того, щоб внести зміни до державного бюджету й профінансувати цю різницю в тарифах, – пояснив директор Департаменту.

Автор: Савелій Мякушко