Де дізнатися про відключення світла у громадах Харківської області

29.11.2022 17:35 Суспільство
«Харківобленерго» повідомил1, де споживачі Харківської області можуть дізнатися інформацію про відключення світла за своїми адресами.

Унаслідок чергових масштабних ракетних обстрілів по всій території України виникли проблеми з електропостачанням. По всій території країни ввели графіки відключень. У «Харківобленерго» роз’яснили, де можна дізнатися про відключення світла за адресою споживача.

У компанії відзначили, що щоденно та цілодобово працює кол-центр. Споживачі можуть звернутися за номерами (057) 34-24-413, (067) 23-40-413, (063) 05-40-413, (050) 05-40-413.

Також у «AppStore» та «Google Play» можна завантажити мобільний додаток «Харенерго», де споживач може перевірити відключення електрики за своєю адресою та при плановому відключенні електроенергії заздалегідь отримати попередження.

Крім того, кожного тижня на сайті «Харківобленерго» публікують графік погодинних відключень. Однак через щотижневі ракетні обстріли планових відключень електроенергії буває недостатньо, тому часто вимкнення проводяться частіше.

– У цьому випадку вводяться спеціальні аварійні графіки обмежень, щоб уникнути масштабних аварій та збалансувати енергомережу країни. Вони вводяться за наказом диспетчера «Укренерго» та застосовуються в екстреному режимі. Заздалегідь оператор розподілу, тобто «Обленерго», не знає, чи будуть введені аварійні відключення, і скільки часу вони продовжаться, – повідомили у компанії.