Де зустріти Новий рік: ТОП-5 місць в Україні

15.11.2019 16:00 Суспільство
Для тих, хто не хоче провести вдома новорічні свята, пропонуємо ТОП-5 цікавих місць для зустрічі 2020 року.

1. Подорожі Закарпаттям

Якщо хочете відпочити в Західній Україні, то впевнено вирушайте в Закарпаття. Тамтешні туристичні фірми пропонують до різдвяно-новорічних свят різноманітні програми з колоритними фольклорними дійствами, вечорницями, дегустаціями, купаннями в термальних водах та сірководневих чанах. Так, туристична компанія «Про Карпати» запрошує на екскурсії у Хуст із термальними джерелами, оленями й сиром; до перлини Міжгір’я – Синевиру; по замках Закарпаття. Окрім туристичних поїздок Карпатами та Львовом, «Про Карпати»  пропонує одноденні екскурсії в Угорщину, Румунію та інші країни Європи з Ужгорода.

2. Улюблене місто Харків

За традицією харків’яни у новорічну ніч збираються на найбільших майданчиках міста: площа Свободи та в парку Горького. На головній площі влаштовують різдвяний ярмарок, а поруч з ялинкою проходять народні гуляння. До речі, у січні 2019 року центральну харківську ялинку внесли до Національного реєстру рекордів як найвищу в Україні. Її точна висота сягала 40 метрів 49 сантиметрів. Чим здивує нова ялинка, невдовзі побачимо.

3. Святкування у столиці

Уже відомі подробиці святкування Нового року на головній площі країни. Цього разу новорічна ялинка та 18 фотозон на Софійській площі Києва будуть у стилі «Чотирьох королівств». Локації побудували за сюжетом німецької казки «Лускунчик»: «Королівство сніжинок», «Королівство квітів», «Королівство солодощів» і «Королівство розваг».

4. Новорічна Одеса

Одеса може здивувати не лише влітку. Серед зимових розваг у місті можна знайти: новорічний ярмарок, різдвяні сувенірні магазини, гуляння біля ялинки. Зазвичай головні вулиці міста прикрашають гарною ілюмінацією: Дерибасівська, Успенська, Преображенська, Пушкінська, Приморський бульвар і Грецька площа. Можете зустріти новорічну ніч на березі моря та побажати повернутися сюди влітку.

5. Неординарний Чорнобиль

Чорнобиль приваблює все більше туристів. Середня вартість подорожі з Харкова до зони відчуження складає близько 2 тисяч гривень. Окрім Чорнобильської атомної електростанції, пропонують відвідати меморіальний парк та центральну площу міста. Також проводять екскурсію Прип’яттю, де можна побачити наслідки Чорнобильської аварії.

Читайте також: Головний подарунок. Історії жительок Харківщини, які народили в цей Новий рік. Фото