День Перемоги онлайн: як на Харківщині відзначатимуть 9 Травня

07.05.2020 18:00 Суспільство
фото belnaviny.by фото belnaviny.by
Масові заходи цьогоріч не проводитимуть.

У зв'язку з карантином в Україні цьогоріч не проводитимуть масових заходів з вшанування Дня пам’яті та примирення та 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Таке рішення було прийняте на засіданні уряду.

Міністерство ветеранів звернулося до ветеранських організацій з проханням утриматися від організацій та проведення масових заходів та не ставити під загрозу здоров’я ветеранів Другої світової війни, привітавши їх телефоном або листівкою.

На Харківщині вирішили привітати жителів, але зробити це в онлайн-режимі, організувавши 8 травня святковий онлайн-концерт «Пам'ять у наших серцях», повідомили на сайті Харківської обласної держадміністрації. Він розпочнеться  о 18.00. У цьому заході візьмуть участь провідні естрадні виконавці Слобожанщини, серед яких Вікторія Вєннікова, Олексій Гавінський, Євгенія Костенко та інші. 

Онлайн-концерт буде доступний тут.

У Харкові міський голова Геннадій Кернес звернувся до харків'ян з проханням провести 9 травня о 12.00  хвилину мовчання. Таке повідомлення з'явилося на сайті Харківської міської ради. Мер закликав харків'ян вшанувати пам'ять тих, хто не повернувся з війни, тих, хто пережив цю війну, та вийти на балкони своїх квартир із портретами близьких, які воювали, учасників подій тих років, яких вони люблять і шанують.

Читайте також Коли у Харкові відкриється метро — коментар Геннадія Кернеса