Денис Шмигаль: «До кінця опалювального сезону ніяких змін тарифів не буде»

03.07.2022 17:25 Суспільство
Фото: kmu.gov.ua Фото: kmu.gov.ua
До чого готуватися жителям України, зокрема і Харківської області, цією зимою, розповів Прем'єр-міністр України.

В інтерв'ю lb.ua. Денис Шмигаль заявив, що зима, як і попереджали урядовці, буде непростою, і легко пройти опалювальний сезон не вдасться. 

– Хто зараз поспішає переорієнтуватись на альтернативні джерела, хто встигає підготувати й утеплити свої будинки – це правильний рух, правильні підходи, – сказав Прем'єр-міністр. 

Він також наголосив на важливому для населення меседжі: до кінця наступного опалювального сезону ніяких змін тарифів не буде. 

– Ми це задекларували, ми це будемо дотримуватися. Це важливо. Люди мають бути впевненими, що вони спокійно пройдуть цю зиму, – зазначив Денис Шмигаль. 

Урядовець розповів також, що на сьогодні в сховищах є 10 мільярдів кубів газу і що Міністерству енергетики та НАК «Нафтогаз» поставлене завдання закачати 19 мільярдів кубів до початку опалювального сезону.

–  Ми сьогодні працюємо над видобутком і завезенням в Україну енергетичного вугілля. Для прикладу, Австралія передала 70 тисяч тонн енергетичного вугілля, яке сьогодні вже в дорозі до України. Але, крім цього, в нас є власний видобуток, що дозволяє накопичити достатню кількість, – запевнив глава Уряду. 

Він повідомив також, що Уряд  тісно співпрацює з місцевим самоврядуванням у частині втримання тарифів і забезпечення теплом та гарячою водою населення, тому що це функція місцевого самоврядування. 

– Є регіони, де, на жаль, теплоелектроцентралі або ТЕС розбиті війною. Там Міністерство розвитку громад і територій готує альтернативні рішення. Зараз працюємо над закупівлею генераторів та інших обігрівальних приладів і розробляємо спільно з іншими міністерствами підходи до непередбачуваних або екстрених ситуацій, – пояснив  Денис Шмигаль. 

Раніше ми писали також, що у громадах Харківщини відновлюють газопостачання 

Автор: Інна Можейко