Дитсадок європейського зразка з'явився у селі на Харківщині

27.07.2016 15:00 Суспільство
фото: Марина Проценко фото: Марина Проценко
Тепер в Соколівському навчально-виховному комплексі навчається 50 вихованців дошкільного віку та 165 учнів. Садочок, який входить до складу НВК, вже привели до ладу та наблизили до європейського зразка

Цілих два роки у Соколівському НВК велися ремонтні роботи: встановлювали дитячі майданчики, змінювали вікна, купували нове музичне та комп’ютерне обладнання. І нарешті у цьому році відкрили вже другу групу дитсадка.

- Коли ми відкрили дошкільне відділення, кількість наших вихованців сягла 28 малят. Але вже наступного року ми зрозуміли, що потрібно розширюватися та почали працювати над створенням належних умов у закладі, - розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Колесник.

Тож, у закладі продовжили ремонт:  провели внутрішні ремонтні роботи, оновили спальні, ігрові та вбиральню, утеплили фасад. Всього для цього закладу із районного бюджету виділили понад 2 млн гривень.

А коли роботу закінчили, то чекати нового навчального року у НВК не стали і вже за кілька місяців до літа, ще 22 малят, які стояли в черзі,  поповнили лави вихованців закладу.

Зараз дитячий садок розрахований на 50 дошкільнят, але вільних місць у закладі вже немає. До місцевого НВК ходять не тільки малі жителі села Соколове, але й діти з інших населених пунктів, які розташовані поблизу: Тимченків, Височинівки (Пролетарське), Водяхівки, Колесників і Миргород.

- На території НВК є дитячий майданчик, за ініціативою сільського голови та депутатів нам придбали ще один. У планах на майбутнє – зробити огорожу для того, щоб старша і менша група відпочивали окремо. Також залишилось трохи облагородити вуличну територію та викласти доріжку з плитки, - розповіла Олена Колесник.

Завуч розповіла, що у закладі працюють 23 співробітники. У свою чергу, батьки з радістю допомагають проводити ремонтні роботи та власноруч покращують дитячий заклад.

Нову школу в Пісочині відкриють у наступному році

-Ми максимально стараємося забезпечити дітей сприятливими умовами для їхнього всебічного розвитку. А такий заклад ще раз підтверджує, що у селі можна створити умови кращі за будь-який дитсадок у місті, - розповіла Олена Колесник.

Марина Проценко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта