До 300 тисяч гривень можуть виграти медики Харківщини в конкурсі міні-грантів

13.04.2020 12:22 Суспільство
фото: 24tv.ua фото: 24tv.ua
Стартував прийом заявок на конкурс міні-грантів для розвитку первинної ланки медицини Харківщини. Його загальний бюджет – 100 тисяч євро.

10 квітня розпочався прийом заявок на другий етап конкурсу міні-грантів проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді». Перший етап відбувся в 2019 році.

– Другий етап конкурсу міні-грантів буде розрахований на центри первинної медико-санітарної допомоги, органи місцевого самоврядування, на території яких функціонують заклади первинної ланки медицини, а також на лікарів приватної практики. Загальний бюджет другого етапу конкурсу міні-грантів складає 100 тисяч євро, – розповів Сергій Чернов, який очолює Раду партнерів-бенефіціарів проєкту.

За його словами, отримані кошти можна буде витратити на впровадження стратегічних планів розвитку первинної медицини, зміцнення кадрового потенціалу, додаткової освіти медичних працівників, для підвищення якості медичних послуг населенню.Також заклад може придбати нове обладнання для сучасних методів діагностики.

Читайте також: Харківські медики протестували технологію, що допоможе в лікуванні COVID-19 - ВІДЕО

Проєктні заявки оцінюватимуться у два етапи. На першому етапі проводитиметься технічна оцінка заявників на предмет відповідності відбірковим критеріям Проєкту. На другому – оцінювання проєктних заявок Конкурсною комісією згідно з критеріями відбору та методикою, затвердженою Радою партнерів-бенефіціарів.

Голова обласної ради підкреслив, що перший етап конкурсу показав ефективні результати. 12 громад Харківщини змогли за власними першочерговими потребами цілеспрямовано поліпшити умови організації первинної допомоги в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини.

– Це стимулюватиме органи місцевого самоврядування, центри надання первинної медичної допомоги, лікарів приватної практики брати участь у таких проектах та залучати додаткові кошти для ремонту будівель, закупівлі нового обладнання, навчання фахівців та створення умов для їх роботи, – переконаний Сергій Чернов.

За умовами конкурсу, проекти учасників мають бути спрямовані на розвиток первинної ланки медицини в громадах Харківської області, підвищення якості та доступності медичних послуг.

Подавати заявки можуть: центри первинної медико-санітарної допомоги, центри первинної медичної допомоги, які є некомерційними підприємствами та комунальною власністю громад (перша група); органи місцевого самоврядування, на території яких функціонують заклади первинної ланки медицини (друга група); лікарі приватної практики сімейної медицини (ФОП) (третя група). 

Читайте також: Які електронні інструменти спрощують життя в Мереф’янській ОТГ

Сума міні-гранту для першої та другої групи складає до 300 тисяч гривень кожному учаснику групи, для третьої групи – до 150 тисяч гривень.

Конкурсанти мають забезпечити власний внесок, співфінансування із місцевого бюджету та/або з інших джерел, не заборонених законодавством, не менше 10% від загального бюджету проєкту.

Заявки та конкурсна документація на отримання міні-гранту приймаються до 04 травня 2020 року (включно) в електронній формі на офіційну адресу Проєкту [email protected] (на цю ж адресу можна написати в разі виникнення запитань).

Визначення переможців відбудеться до 22 травня 2020 року. Термін реалізації міні-грантів: червень-листопад 2020 року.

Детальну інформацію щодо умов участі можна отримати на сайті Харківської обласної ради у розділі «Конкурси, гранти».