До Нового року 20 днів. Який десерт приготувати на новорічний стіл
Враховуючи , що наступний рік є роком синього, дерев'яного коня, новорічні десерти бажано готувати з використанням молока, молочних продуктів та фруктів - яблук, бананів тощо.
Ідеально підійде, наприклад, малинова паннакотта.
Для цього вам знадобиться:
50 мл молока
375 мл жирних вершків
2 стручка ванілі
цедра з одного лимона
70 г цукрової пудри
15 г желатину
200 г свіжої малини або малинове варення
5 ст. ложок цукру (якщо ви взяли свіжу малину )
115 мл шампанського.
Приготування : молоко , половину вершків , цедру лимона і стручки ванілі варити в каструльці на повільному вогні 10 хвилин. Зняти з вогню і перемішати з приготованим заздалегідь желатином. Остудити і видалити ванільні стручки.
Другу половину вершків змішати з цукровою пудрою і з'єднати обидві частини десерту. Розлити в креманки і прибрати в холодильник застигати.
А тепер приготуйте малиновий сироп. Малину змішати з цукром і поставити варити хвилин на 15. Через 10 хвилин додайте шампанське. Якщо взимку свіжої малини вам роздобути не вдасться , використовуйте малинове варення , приготоване влітку . Викладіть застиглу панну котту на блюдо і полийте малиновим сиропом.