Дощі замість снігу: синоптики розповіли про погоду на Харківщині

06.12.2021 16:26 Суспільство
На території Харківської області діє теплий атмосферний фронт, який приніс із собою зміни: дощі та потепління.

Про дії атмосферного фронту та зміни у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Потеплішання, декілька днів поспіль дощитиме, а сніг не варто й чекати – такі наслідки дії атмосферного фронту, який насуває на Харківську область. Так на 7 грудня синоптики зазначають хмарну погоду з дощем, а південний вітер рухатиметься зі швидкістю 7—12 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах 0—5° тепла та вдень близько 4—9° тепла.

Як зазначають самі синоптики, активізувався атмосферний фронт під дією циклону, який наразі діє над територією Італії.

8 грудня очікується хмарна погода з проясненнями, а місцями навіть невеликий дощ. Вітер східний триматиметься на позначці 7—12 метрів за секунду. Вночі варто очікувати температуру в районі  0—5° тепла , а вдень синоптики передбачають температуру від 3 до 8° тепла.

Читайте також: Опади та заморозки: що несе на Харківщину антициклон

Хмарна погода з проясненнями та мінливі опади очікують на жителів Харківщини 9 та 10 грудня. Пов'язано це з поглибленням дії циклону з Європи та як наслідок дії атмосферного фронту. Відтак, 9 грудня синоптики передбачають хмарну погоду з невеликим дощем та з південно-східним вітром зі швидкість 5—10 метрів за секунду. Вночі температура повітря триматиметься від  0° до 5° тепла, а вдень 4—9° тепла. Вже 10 грудня температура вдень сягатиме 5—10° тепла, а до хмарної погоди додаються прояснення без істотних опадів.

– Невелике потепління, мінлива хмарність та дощі – ось чого треба очікувати на цьому тижні. Це пов'язано з теплим атмосферним фронтом, який насуває на Харківщину, який у свою чергу пов'язаний з дією циклону над Італією, – розповіла «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Інна Кондаурова.

Автор: Микита Гузенко