Євробачення-2024: хто братиме участь у Національному відборі

10.11.2023 08:07 Суспільство
Фото: suspilne.eurovision Фото: suspilne.eurovision

У четвер, 9 листопада, було оприлюднено лонглист з 20 артистів для участі у Національному відборі на «Євробачення-2024».

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Євробачення Україна.

Учасників Нацвідбору обрали з майже 400 поданих заявок. Перелік фіналістів, який включатиме до 10 артистів, буде оголошено до 20 листопада – до того часу триватимуть прослуховування. Серед тих артистів, які за результатами прослуховувань не потраплять до списку фіналістів, буде проведено рейтингове онлайн-голосування, яке визначить ще одного учасника фіналу.

До списку учасників Національного відбору увійшли:

  1. alyona alyona & Jerry Heil
  2. ANKA
  3. Carpetman
  4. Drevo
  5. INGRET
  6. Julia Belei
  7. KARYOTYPE
  8. KRYLATA
  9. MÉLOVIN
  10. NAHABA
  11. NAZVA
  12. PARFENIUK
  13. SHÉPA
  14. SKYLERR
  15. STASYA
  16. SWOIIA
  17. TESLENKO
  18. YAGODY
  19. YAKTAK
  20. Ziferblat

68-й конкурс «Євробачення-2024» пройде у шведському місті Мальме у травні. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник України, відбудуться 7 і 9 травня. Гранд-фінал «Євробачення» проведуть на стадіоні Malmö Arena 11 травня. Фінал – у лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. 

Нагадаємо, Харківський драматичний театр імені Шевченка готується до нового проєкту «Шевченко 2.0». Як зазначають театрали, це буде вистава за мотивами віршів та біографії Тараса Шевченка. Головну роль у спектаклі зіграє відомий співак EL Kravchuk.

Нагадаємо також, у Харківській облраді вирішили, як не позбавляти глядачів доступу до творчості театралів і не дати самим театрам зникнути. Планується, що театри даватимуть вистави в Інтернеті. Це дасть їм змогу зберегти трупи та репертуар, а глядачам – насолоджуватися майстерністю харківських акторів онлайн.  Для цього створять так звану «е-афішу»

Автор: Анна Хливнюк