Філармонію в Харкові відкриють на початку майбутнього року

06.11.2015 07:15 Суспільство
Про це голова ХОДА Ігор Райнін повідомив під час робочої наради з працівниками галузі культури Харківщини за участю віце-прем'єр-міністра - міністра культури України В'ячеслава Кириленка.

Ігор Райнін підкреслив, що філармонія - знаковий об'єкт для Харкова, тому відновлення будівництва було одним з пріоритетних завдань для керівництва області.

«За підтримки Президента України та Прем'єр-міністра нам вдалося домогтися того, щоб будівництво відновилося. Сьогодні підготовка документації, необхідної для прийняття Постанови Кабінету Міністрів про виділення відповідних коштів з державного бюджету, перебуває на завершальній стадії. Думаю, що вже в першому кварталі 2016 року перший пусковий комплекс філармонії - органний зал - зможе прийняти глядачів», - розповів Ігор Райнін.

За словами віце-прем’єр-міністра - міністра культури В’ячеслава Кириленка, вже 11 листопада Кабмін повинен прийняти постанову про фінансування робіт. Як повідомив директор філармонії Юрій Янко, якщо фінансування буде виділятися без збоїв, то органний зал відкриють для глядачів 1 березня 2016 року.

- Новий органний зал - це мрія багатьох поколінь харків'ян і моя головна в житті мрія, - додав директор філармонії Юрій Янко. - Те, що перший етап реконструкції філармонії буде завершений, - дійсно перемога нашої країни, Україна буде пишатися цим об'єктом.

Тамара Кіч

Автор: Администратор сайта