Главу адміністрації району підозрюють у недостовірному декларуванні

22.06.2018 11:15 Суспільство
Фото: news.ua Фото: news.ua
Слідчі прокуратури Харківської області вручили повідомлення про підозру голові адміністрації одного з районів Харківської міської ради за статтею 366-1 КК України — декларування недостовірної інформації.

За даними слідства, йдеться про коштовності вартістю понад 600 тисяч гривень. Зазначені цінності були вилучені під час обшуку в рамках розслідування кримінального провадження, — повідомили у прокуратурі Харківської області. 

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» суб’єкт декларування зобов’язаний зазначити у декларації відомості про цінне рухоме майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів. У той же час у декларації голови адміністрації ані за 2016, ані за 2017 роки даних про ювелірні вироби на зазначену суму немає.

Прокуратура Харківської області звернулася до суду з клопотаннями про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення голови адміністрації від виконання службових обов’язків на час проведення слідства. Наразі триває досудове слідство.

Микола Мельник