Готівка без комісій у будь-якому банкоматі: в Україні запрацював банківський роумінг

11.12.2022 16:50 Суспільство
Фото: gsminfo.com.ua Фото: gsminfo.com.ua
Тепер готівку можна отримати у банкоматі будь-якого великого банку України за тих же умов, що і в своєму, а самі банки встановили нові ліміти видачі грошей.

Про це розповів в етері Українського радіо  заступник голови Нацбанку Олексій Шабан.

 За словами чиновника, вони  вже отримали від десяти банків-власників банкоматних мереж інформацію про те, що тарифи для карток інших банків за видачу коштів скасовані – пише "Слобідський край".  

До того ж в Україні почав працювати так званий банківський роумінг – усі банки для власників карток інших банків установили ліміти видачі готівки такі ж самі, як і для своїх клієнтів. Ліміт може бути 10―20 тисяч. Цієї суми, на думку фахівців, вистачить для задоволення першочергових потреб.

Читайте також: У місті Вовчанськ уперше після визволення запрацювали банкомати

Олексій Шабан також порадив населенню  про всяк випадок мати певний запас готівки на руках – на випадок зникнення зв'язку, щоб людина могла розрахуватися грошима у магазині або там, де є потреба.

Він також зауважив, що сьогодні Нацбанк разом із банками, що обслуговують платіжні термінали, вирішують питання про можливість у разі відключення електрики  терміналам  працювати через дротовий зв’язок. 

Раніше ми писали також про те, де на Харківщині працюють банки попри відключення світла

 

Автор: Інна Можейко