Грип наступає: в області на чверть перевищено епідпоріг

13.12.2018 16:10 Суспільство
Фото: Дніпроград Фото: Дніпроград
Окрім нашого регіону, епідеміологічний поріг перевищено ще в чотирьох областях.

Із 3 по 9 грудня на грип та ГРВІ захворіли понад 203 тисячі людей. Серед них 67,3 % діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років збільшився на 2,6 % та 6,7 % відповідно. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

За даними відомства, показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 528,2 на 100 тисяч населення, що на 1,8 % більше епідемічного порога по Україні.

Читайте також: Ще двадцять пацієнтів — у регіоні фіксують високий рівень захворюваності на кір

Епідемічні пороги перевищені в областях: Харківській – на 23 %, в Житомирській, Сумській та Київській – на 12 %, у Донецькій – на 1,1 %. Окрім цього, в МОЗ повідомляють про перший у сезоні осінь-зима 2018 року летальний випадок від риновірусної інфекції 


Щоб уникнути небезпечних наслідків, Міністерство охорони здоров’я України наполегливо рекомендує уникати надмірного призначення ліків  та призначення бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та ГРВІ, особливо – у дітей. На сьогодні НЕ доведено ефективність таких методів:

  • теплові процедури,
  • фітотерапія,
  • вітаміни,
  • інтерферони,
  • гомеопатичні препарати,
  • антибіотики для профілактики.

Ці методи не допомагають вилікувати грип, а таке лікування може призвести до тяжких ускладнень. Аби попередити недугу, лікарі радять робити вакцинацію. Так, станом на минулий тиждень в Україні щеплено 127 196 людей.

 


 

Автор: Марічка Зорняська