Гроші для будівництва та купівлі житла дали АТОвцям Харківщини

08.09.2016 07:42 Суспільство
Фото:alt.ck.ua Фото:alt.ck.ua
Прийнято зміни до двох обласних соціальних програм щодо підтримки воїнів АТО.

Відповідне рішення депутати Харківської обласної ради ухвалили під час пленарного засідання VII сесії обласної ради 8 вересня.

Зокрема, затверджені зміни до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської  області на  2016 – 2020 роки та комплексної Програми соціальної підтримки учасників АТО на 2015 – 2016 роки.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, на реалізацію заходів програм збільшуються асигнування на суму 3 млн 400 тис. грн.

У зв’язку зі збільшенням кількості учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників АТО виникла необхідність у збільшенні видатків на виплату матеріальної допомоги. Тому рішенням сесії було додатково виділено 1 млн. 500 тис. грн.

 - Можливість отримати житло - головна проблема для АТОвців. Нам вдалося виділити 3 тис. земельних ділянок. Для ралізації цієї програми ГО Харківська обласна спілка ветеранів АТО розробила програму, яка допоможе отримати воїнам власне житло, - розповів директор  Департаменту будівництва та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

Передбачається, що 185 родин бійців отримають житло. Особлива увага надається бійцям-переселенцям та сімям загиблих воїнів.

СКІЛЬКИ СІМЕЙ ХАРКІВЩИНИ ЗАЛУЧЕНО ДО ПРОГРАМИ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ


Марина Проценко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта