Гроші за пробне ЗНО повернуть через Приватбанк

24.06.2020 15:11 Суспільство
фото ukrinform.com фото ukrinform.com
Уряд вирішив, як будуть повертати гроші за пробне тестування.

Як повідомляють на сайті Міністерства фінансів України, Уряд запланував повернути гроші, сплачені за кожний навчальний предмет, учасникам пробного ЗНО з 1 липня по 1 грудня 2020 року через відділення ПриватБанку. Для цього Міністерство освіти і науки України має укласти відповідний договір з ПриватБанком.

Процедура повернення коштів буде проходити наступним чином. До 30 червня  Український центр оцінювання якості освіти України має сформувати та передати МОН базу даних учасників пробного тестування. До бази внесуть  інформацію про унікальний номер кожного учасника, що складається з 10 цифр (це потрібно, щоб правильно  ідентифікувати особу). Крім цього, будуть указані ПІБ учасників, їх контактні номери телефонів та зазначені суми, які треба повернути.

До 1 липня 2020 року МОН має передати сформовану базу ПриватБанку. Для своїх клієнтів ПриватБанк автоматично перерахує необхідну суму на рахунок, інші особи отримають на свій телефонний номер смс-повідомлення, що банк відкрив картку і перерахував на неї кошти.

Щоб отримати цю картку, необхідно буде прийти у відділення банку з документом, що посвідчує особу. Звернутися до відділення за карткою треба буде не пізніше 1 грудня 2020 року.

Для участі у пробному ЗНО у 2020 році зареєструвались близько 219 тисяч осіб, а загальна кількість пробних тестувань мала становити більше 362 тисяч, тому що окремі учні планували пройти тестування з декількох предметів.

Усього з державного бюджету повернуть 52 мільйони 450 тисяч гривень. 

Читайте також ЗНО в Україні скасовувати не будуть — МОН