Харківські гвардійці показали, як знищили вночі два ворожих «шахеди» (фото, відео)

27.02.2024 13:21 Суспільство
Уламки збитої «Герані» / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ Уламки збитої «Герані» / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ

У Харківській області у ніч на 27 лютого бійці 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України знищили два російських БпЛА типу «Герань».

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на 5-ту Слобожанську бригаду НГУ.

Розвідка передала інформацію про наближення ворожих летальних апаратів до державного кордону України. Мобільні вогневі групи сил ППО бригади за сигналом відразу висунулися на свої бойові позиції.

За пересуванням «шахедів» слідкувала розвідка бригади. Щойно ворожий БпЛА потрапив у зону ураження, розрахунки мобільних вогневих груп починають знищення цілей.

Обидва БпЛА були збиті розрахунком під командуванням гвардійця на позивний «Шайтан». Гвардієць добровольцем повернувся у бригаду на початку повномасштабного вторгнення, хоча мав право на відстрочку. До складу мобільної вогневої групи «Шайтан» теж попросився добровольцем.

Уламки БпЛА типу «Герань», Харків, 27.02.2024

За ніч гвардійці знищили два ворожих БпЛА / Фото: 5-та Слобожанська бригада НГУ

Як і завжди, мені було цікаво щось нове, хотілося пізнати, навчитися і спробувати свої сили. Першу установку привезли нам влітку 2023 року, як зараз пам'ятаю, о 10-й годині вечора. Вона вся була в мастилі, запакована. Я відразу почав її очищати, розбирати, вивчати, готувати до роботи. Те, чого не знав або не розумів – шукав в Інтернеті, – пригадує Євген.

Вранці наступного дня вже підготовлена до роботи установка тестувалася на полігоні з інструкторами.

З першого пострілу відчув, що це, як кажуть, моє! – упевнено карбує «Шайтан».

На сьогодні розрахунок під командуванням «Шайтана», до якого входять ще нацгвардійці «Нічний» та «Тоха», вже знищив три ворожі БпЛА.

Раніше ми вже писали, як гвардійці 5-ї Слобожанської бригади у ніч на 26 лютого «приземлили» два російських безпілотники типу «Герань».