Харківський інститут протезування проходить реорганізацію для відновлення роботи

19.05.2023 10:59 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатності у Харкові проводить реорганізацію. Зокрема, для того, щоб також надавати допомогу пацієнтам з ампутаціями.

Про це повідомляє «Слобідський край»  з посиланням на ХОВА.

З початку року заклад тимчасово припинив роботу у зв’язку з реорганізацією. 18 травня майбутнє відновлення інституту обговорили керівники профільного Департаменту ХОВА разом з директором Департаменту високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ Василем Стрілкою.

«Зараз через війну ми маємо велику кількість пацієнтів з ампутаціям. А цей заклад перед повномасштабним вторгненням був одним з найкращих у реабілітації таких пацієнтів. Важливо, щоб збереглася команда фахівців, які будуть в цьому напрямку працювати в східній частині України», – розповів Василь Стрілка. 

Інститут протезування, Харків

Директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов зауважив, що обласна військова адміністрація зробить усе можливе, щоб допомогти інституту успішно провести реорганізацію.  

Окрім того, з потребами закладу ознайомили і представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Зокрема, для того, аби пізніше вони мали змогу спрямувати до Інституту необхідну допомогу, повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Жанна Овчарова.

«Це дуже потужний реабілітаційний центр, його потрібно і надалі розвивати. На жаль, зараз зростає попит на протезування та реабілітацію, адже багато людей звертаються після отримання мінно-вибухових травм. Проте й інші питання нікуди не поділися, зокрема реабілітація дітей з ДЦП»,– розповіла заступниця директора Департаменту.

Нагадаємо, нещодавно у Харкові вперше провели біоінтегроване протезування кінцівки собаки, який потрапив під російський обстріл. Тварина отримала травматичну ампутацію кінцівки унаслідок бомбардування Харківської області забороненими касетними снарядами.

Нагадаємо також, у зв’язку з проведенням ремонтних робіт, у п’ятницю 19 травня, трамвай №27 у Харкові тимчасово змінить маршрут.

Головні події Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко