Кабмін продовжив карантин в Україні

26.08.2020 16:24 COVID-19
Крім цього, уряд заборонив в'їзд іноземців до країни.

Карантинні обмеження діятимуть до кінця жовтня — відповідне рішення було прийняте сьогодні, 26 серпня, на засіданні уряду. Про це повідомили на сайті РБК-Україна.

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, заявив на засіданні, що через погіршення епідеміологічної ситуації пропонується продовжити на території України карантин до 31 жовтня 2020 року. Відповідну постанову підтримали всі присутні.

Також  через зростання захворюваності Уряд посилив обмежувальні заходи на території областей. У регіонах, які входять до «зеленої зони», тепер забороняється діяльність дискотек та нічних клубів. Ресторанам, кафе, барам, закусочним, їдальням, кафетеріям забороняється працювати після  24-ї та до 7-ї години, але можна доставляти замовлення за адресою або працювати на винос.

Також у Кабміні прийняли постанову, яка забороняє проведення концертів, окрім тих, які проводяться закладами культури. Але концерти дозволяється проводити тим, для кого це основний вид діяльності протягом останнього року.

Читайте також На Харківщині вчителі в школах викладатимуть у захисних щитках

Ще в постанові говориться, що органи  місцевого самоврядування мають право на доступ до даних електронного сервісу "Дій вдома", щоб контролювати осіб, які підлягають самоізоляції, обсервації, та осіб, які порушили правила карантину.

Проєкт постанови доопрацюють протягом дня та опублікують.

З’явилося ще одне обмеження — Кабмін закрив кордони для іноземних  громадян до 28 вересня, але деяким категоріям в’їзд дозволять. Про це у ході засідання заявив глава уряду Денис Шмигаль. Рішення почне діяти з 00.00 29 серпня до 28 вересня.

Обмеження на в'їзд не стосується іноземців, які мають дозвіл на проживання в Україні, та тих іноземних громадян, які пересікають країну  транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд протягом двох днів. Також обмеження не стосуються осіб, які навчаються в українських вишах, представників міжнародних місій або прибуваючих на запрошення дипломатичних представництв України тощо.