Харківська влада почала боротися з трамвайним дрифтом

24.07.2015 09:55 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
У місті розпочали масштабну реконструкцію трамвайних колій.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов 24 липня повідомив, що роботи з реконструкції трамвайних колій займуть близько 100 днів і будуть розділені на чотири частини.

Під час кожної з них буде змінюватися схема руху транспорту.

Трамвайні колії та переїзди на ділянці від пл. Конституції до пл. Павлівської, а також реконструкція мереж водопостачання, каналізації та ливнівок будуть зроблені за новими сучасними технологіями, які зменшують рівень шуму і вібрації. Термін експлуатації таких переїздів розрахований на 25-30 років.

За словами Євгена Водовозова, матеріали, які використовує підрядна організація, в основному вітчизняні, за кордоном купують тільки рейки.

Як розповів головний інженер підрядної організації Денис Захаров, зараз на трьох з чотирьох ділянок виконано демонтаж рейкового полотна.

«Виконується підготовка так званого «корита». Ми прибираємо старий конструктив, міняємо його, ущільнюємо. Якщо в старій баластній технології несучою була шпала, то тепер - монолітна плита. Це оптимальне рішення для інтеграції трамвайної колії. Вона є несучою як для трамвая, так і для проїзної частини дороги», - підкреслив Денис Захаров.

Відзначимо, сучасні технології укладання рейок активно використовуються в Європі, в Харкові останніми роками при заміні трамвайних колій та переїздів також використовуються ці технології.

Зокрема, за сучасною технологією були реконструйовані трамвайні переїзди на перетинах пр. Гагаріна - вул. Кірова, пр. Правди - пр. Леніна, на вул. Маяковського та вул. Трінклера.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта