Прокурори оскаржують постанову про підвищення тарифів

11.10.2017 14:57 Суспільство
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
У прокуратурі вважають незаконним підвищення тарифів на централізоване постачання та водовідведення для мешканців Харкова.

З відповідною заявою до окружного адміністративного суду Києва звернулася Харківська місцева прокуратура № 2. Йдеться про постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 25.07.2017. Повідомляє сайт Прокуратури Харківської області.

Згідно з українським законодавством рішення НКРЕКП, які є нормативно-правовими актами, підлягають обов’язковій державній реєстрації. Державна реєстрація нормативно-правового акта полягає у проведенні правової експертизи на відповідність Конституції та іншим законодавчим актам України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, антикорупційної експертизи.

Однак, всупереч законам, постанова НКРЕКП не зареєстрована в Міністерстві юстиції, не включена до Єдиного державного реєстру, також їй не присвоєно реєстраційний номер. Отже, зміна тарифів пройшла всупереч закону.

Читайте також: Про захоплення землі повідомив сільський голова у Богодухівському районі

Андрій Соха

Автор: Администратор сайта