Коли на Харківщині почнеться опалювальний сезон, розповіли у ХОВА

21.09.2023 15:53 Суспільство
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Житлово-комунальне господарство та соціальної сфери Харківської області підготовлено до опалювального сезону на 90 %. 

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу розповів радник начальника Харківської ОВА Сергій Магдисюк.

За словами Сергія Магдисюка, теплове господарство області до опалювального сезону підготовлено майже на 90 %.

«Із 544 котелень підготовано 498. Із запланованих майже двох тисяч кілометрів теплотрас підготовлено 1800 кілометрів. Із 224 центральних теплових пунктів підготовлено 207. Також проведена заміна майже 106 кілометрів теплових мереж від запланованих 118. Також замінила 51 котел із запланованих 58, а капітально відремонтовано 17 із 20. Також було проведено реконструкцію 36 котелень з 42 запланованих», – розповів він.

Усі роботи з підготовки теплового господарства Харківської області до опалювального сезону планують завершити до початку – середини жовтня.

«Тобто, що стосується теплового господарства, плануємо на середину жовтня розпочати опалювальний сезон», – сказав Сергій Магдисюк.

Щодо інших цифр, то водопровідно-каналізаційне підготовлено до зими на 85,8%, житловий фонд – на 92,7%, а об’єкти соціальної сфери – на 89,4%.

Підготовка дорожньо-мостового господарства у комунальній сфері становить 88%. До роботи готові 298 одиниць комунальної техніки та є можливість залучити понад 50 додаткової спецтехніки. Запас посипочних матеріалів з урахуванням залишків минулого року становить 22 тисячі тонн.

Нагадаємо, у місті Харків  укріплюють деякі інфраструктурні об’єкти, які забезпечують життєдіяльність міста, аби мінімізувати ризики та наслідки ракетних ударів.

Нагадаємо також, що у місті Ізюм Харківської області розпочинається прийом заяв на безкоштовне забезпечення дровами паливними на наступний опалювальний сезон. 

Раніше ми повідомляли, як швидко оформити субсидію на новий опалювальний сезон.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко