Коли на Харківщині потепліє остаточно: прогноз погоди на травень

06.05.2019 19:00 Суспільство
Фото: forum3er.it Фото: forum3er.it
Відзавтра, із 7 травня, циклон на ім’я Xerxes принесе в Україну дощі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала головний синоптик «Opogode – порівняй погоду» Наталка Діденко. За її словами, цього дня в західних областях, окрім опадів, можливий мокрий сніг. На сході країни втримається суха сонячна погода.

Загалом температура найближчими днями у країні продемонструє неймовірний контраст: на заході буде найхолодніше – від +5 до +12 градусів (у Карпатах – від +1 до +5 градусів), на сході найтепліше – удень +20…+26 градусів.

Проте, уже з 8 травня, за даними Харківського регіонального центру з гідрометеорології, в області слід очікувати дощів, гроз і граду. Водночас у регіоні збережеться тепла погода.
Уночі температура повітря підніматиметься до +13 градусів, удень – +25 градусів. Дощовим, але теплим буде і святковий вихідний 9 травня, який припадає на четвер. Опади, за прогнозом синоптиків, відступлять на вихідних.

За оцінками синоптиків, у травні в Україні середня місячна температура повітря становитиме від +13 до +17 °С, у горах – від +7 до +12 °С.

Читайте також: ФОТО ДНЯ. У Харкові з'явився лабіринт із тюльпанів

У першій половині місяця відбудеться стійкий перехід середньої добової температури повітря через +15 °С, що є кліматичним показником початку літа. Розпочнеться кліматичне літо із Закарпаття та півдня країни, на решті території – у другій половині травня.